torsdag 15. november 2012

Bulldogger og kittekatter fra Japan

English text under the Norwegian
Jeg tror nesten jeg kunne ha brukt ei uke bare på Victoria&Albert i London. Høydepunktet var selvfølgelig utstillingen om Hollywoddkostymer, og utover det, hadde jeg ikke inntakskapasitet for så mye mer. Jeg hadde virkelig tenkt å gå og se Arts&Crafts- avdelingen, men det får bli til en annen gang. Like etter at jeg kom ut fra kostymeutstillingen, snublet jeg nærmest over den japanske utstillingen. Og etter å ha sett den utrolige samuraidrakten som dronning Victoria fikk av Tokugawa lemochi, den nest siste samurai, kom jeg over en virkelig morsom utstilling: Kitty and the bulldog: Lolita fashion and the influence of Britain . Se også link her

For noen år siden var vi med hele familien til Japan, først til Tokyo, og deretter til Nikkon. Jeg har aldri i hele mitt liv følt meg så i et parallelt univers. Litt sånn som Donaldfantasiene jeg vokste opp med på syttitallet når det gjaldt bystruktur: man bygger i høyden, og det er gater i flere plan, rullefortau og trapper over en lav sko. Alt ser veldig vestlig ut, men det er utenpå. Det er så veldig lite vestlig, at hva vi enn gjorde, følte vi oss nærmest som aliens. Ikke vet jeg hvordan de føler seg, men i alle fall uttafor. Noe av det rareste var likevel ungdomsmoten, mange kler seg rett og slett ut. Det er ikke bare litt aparte, de går i kostymer, som de skal være med på The Mad Hatters Teaparty, eller noe sånt. Mest slående er den nærmest aggressive bruken av det søtladne. På bakrunn av disse opplevelsene var miniutstillingen utrolig morsom. Her viser man kostymer som er søtladen, glansbildeaktigge, dokkeklær, men så blander det seg mørkere elementer inn, fra punk og goth: The Bulldog. Jeg tok noen bilder jeg har lyst å dele. Utstillingen står fram til i april 2013, i den japanske avdelingen.

When in London some weeks ago, I spent quite a lot of time in V&A Museum. My first priority was The Hollywood Costume Exhibition, that was absoøutely brilliant, and left me with a fat smile on my face for the rest of the day.  (Almost, until my husbands will got strongest, and we went to "We will rock you", instead of "Singing in the Rain", but that was in the afternoon. )When I came out of this exhibition, with its own shop, I stumbled into the Japanese exhibition, and within  the japanese section, there was this rather weird exhibition :Kitty and the Bulldog: Lolita fashion and the influence of Britain. See also this link

We were to Japan some years ago, may be as long as ten years since, and I have never, ever felt that strongely to be in a parallell universe, it was as if I had fell down a rabbit hole. And curiousest of all were what seemed to be accepted as street wear. Many appeared to be dressed up for The Mad Hatters Teaparty. This miniexhibition explained why! If you are lucky, you can read the text, but best of all, visit V&A, Kitty and the Bulldog  will last to April 2013.

The Lolita style is turning back to japanese roots4 kommentarer:

 1. Hei! Håper det går bedre med deg.. fremdeles på sykehuset? Jeg har en drøm om å reise til Japan... Men jeg tror nok ikke de har Lolita klær i min størrelse.. :D God bedring!

  SvarSlett
 2. Det dumme med museer er at man blir så sliten av alle inntrykkene at man ikke orker å få med seg alt.
  Men du har nå fått med deg litt av hvert :)
  Vi så en norsk gutt på TV ( husker ikke om det var Skavlan), som gjorde det stort som artist i Japan utkledd som en dukkesøt jente. Merkelige greier!
  Har du lyst å være med på en liten gi-bort på bloggen min? :)

  SvarSlett
 3. Hei Lise!

  glad du fikk med deg dette i London også får vi også et glimt av det!
  Helt Herlig! ....og virkelig på vei til MadHattersTeaarty ;)

  SvarSlett
 4. Hei :) Jeg håper du er i bedre form! Utstillinger er ofte spennende, mange godbiter samlet på et sted. Disse bildene minner meg på at jeg gjerne vil til Japan... en gang i framtiden. Japansk gatemote er fasinerende. Jeg ønsker deg en fin, og bedre ny uke :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!