onsdag 17. april 2013

Skaprotte

Du er ei skikkelig skaprotte du, sa pappa. Han sa det ikke når Midtisøstra og jeg hadde dokkestue inni skapet. Det var da vi bodde i Gjermundneshuset.  Nei, det var da jeg var på raid i skuffer og skap etter noe jeg kunne snoke til meg for å putte i munnen. Særlig søtt. Rosiner, korinter, dadler,fiken, kokesjokolade, havrenøtter, puffa ris, alt som var søtt. Jeg glemmer ikke den gangen da jeg skulle ha bursdag, mamma skulle bake kake, og rosinboksen var tom. Det var jeg som var synderen, ja. Eller det året da jeg smakte på småkakene, slik at det nesten var tomt da vi kom til jul, og vi egentlig skulle ha spist dem.

Men det var før det. Nå gjør jeg aldri sånt. Snoker aldri i skapene jeg nei. Å nei da. Nesten ikke i det hele tatt. Eller jo, kanskje litt? Akkurat nå i sted, for eksempel. Noen mandler, i kombinasjon med noen rosiner, det er jo godt. Så godt at jeg kanskje kan ta litt til? Ååå, skrøpelige menneske. Hadde jeg bare kunne latt være, da hadde jeg oppnådd den største lykka på jord; ikke komme til Panama, ikke bli rik, men å bli tynn! Bare tynne folk kan, og fortjener å være lykkelige, det har man da skjønt for lengst. Jeg får trøste meg med noen rosiner til, kanskje?

Tynne damer, her på toalettet på Statoilstasjonen i Folldal
Thin ladies, her on  wallpaper in the toilet at a lokal gas stationYou are a cupboard rat, my father said. He did not say so to me and my sister when we were playing in our dollhouse in the cupboard, it was so big that we could sit there. Oh no, he said it when I was raiding the cupboard for something sweet for my tooth! I has a really, really sweet tooth, or several, I must say. We seldom had sweets when I was a child, but raisins, dried apricots, currant, figs, and almonds and other nuts. I was always hunting.

But that was before, when I was a child. I never do such things anymore, almost never, ever. Oh no, well, may be some times. Some minutes ago, I may have taken a few, or rather not so few, raisins. Raisins in combination with almonds is a very, very good snack. May be I shall take just a few more? Just a little mint? Oh, if I just could let be, then I would have become the most happy human beeing in the world, I could have been THIN! But yes, but no, but yes, but no....

7 kommentarer:

 1. Herlig tekst om skaprotter, rosiner og annet godt i skapet. Jeg er stor skaprotte og jeg har alltid fått høre at jeg har god og stor apetitt. Men mine foreldre som hadde opplevd krigen var glad for det. God apetitt var godt tegn. Derfor fikk jeg og min søster tømme skapene. Og pappa sa alltid: "Det er mer der det kommer fra. Spis, jenta mi!"Og nå i voksen alder spiser jeg og tenker på hva han sa. Derfor; skal jeg nå hive meg over saltstengene jeg vet befinner seg i skapet. Kom på det i pga. av din tekst! He he. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Kombinasjonen lykke og tynn er så skadelig!
  En kan liksom ikke være fornøyd med flere kilo på kroppen enn idealet. Jeg er overbevist om at det har ødelagt utrolig mange år i folks liv.

  SvarSlett
 3. Hei Lise! Jeg er en kjapp tur innom bloggland og Lillehammer. I kveld/natt pakker jeg om kofferten, nå blir det mye reising en periode. Du kan glede deg til Lisboa! Jeg har vært der to ganger tidligere, men det er leeenge siden og nå så jeg byen på "nytt". Masse spennende arkitektur, god mat og drikke :) +++ Vi reiste som en stor gruppe og jeg diltet derfor etter, og det er en helt annen måte å reise på enn når man selv står for programmet. Vi besøkte en designskole mens andre besøkte akvariet som vissnok er det nest største i verden? eller europa? Det var spennende iallefall. Vi snakkes :)

  SvarSlett
 4. Like you, I have a sweet tooth. If there is something in the house with sugar in it I'm hunting the shelves! I was a skinny little girl so the doctor suggested my parents give me sweetened milk to help me some weight on. I think I shall blame that doctor for my love of sweet things now! Good day to you Sweet, Lise. xo Carole

  SvarSlett
 5. "My Inner Bitch"-calendar told me April 16th the following:

  Let's just stop saying "I've been really bad!" when all we've done is eat a little chocolate cake. It was just chocolate cake, no need to judge so harshly.

  http://www.amazon.com/Getting-Touch-Inner-Bitch-calendar/dp/1402272324

  SvarSlett
 6. He, ho! Skal si han tråkka til, han faren din - skaprotter! Her blir vi bare skapmus, men resultatet blir igrunnen det same: Tomme skap og fulle mager. Jeg har en venninne som putter kokesjokoladen i en isboks i fryseren merket "Elgkraft". I trygg forvaring for alle skapmus.
  Jeg har nå lagt opp løpet for å bli en lykkelig kvinne. Altså tynn kvinne. Det går lekende lett, og jeg er allerede kvitt en hel kilo. Så lykkelig ble jeg, at jeg feiret med en aldri så liten gledesbombe i kveld. En sånn som lå innerst i skapet.
  Christine Koht hadde en artig historie om å være lykkelig og tynn .... ikke seg selv, og vips opp drøye 20 kilo igjen *S*
  Sønnen i huset, eller på hybel i Oslo, handlet ingen lampe. Han handlet ikke vaskemaskin heller. Han opererte vekk en visdomstann. Sånn kan det gå. :-)
  Rotter eller mus - nyt våren - i dag var det forbaske meg snø i lufta - Liv

  SvarSlett
 7. Ha, ha, ja sånn er det visst!
  Husker da vi ble veid og målt på skolen på 60-tallet. Alle elevene var undervektige unntatt ei, hun alle syntes var litt lubben, hun hadde idealvekt!
  Nå er det vel motsatt, tenker jeg.
  Akk, ja, jeg har nok ikke fortsatt å holde meg undervektig, nei!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!