mandag 23. januar 2012

Dette kan jeg!

Jeg ble skikkelig strammet opp her i ettermiddag, av søstra mi. Hun var nesten fornærmet på mine vegne av at jeg stiller meg selv i et uheldig lys i bloggen min. Jeg er jo ikke helt enig her, men siden jeg skal ha en positiv vinkling på ting, har jeg bestemt meg for aldri å henge ut noen. Det kan se ut som at jeg glemte meg selv, jeg henger meg ut offentlig til spott og spe og allmenn forlystelse rett som det er; jeg er tjukk, lat, rotete, B-menneske, alt for glad i søtt osv., osv. Jeg mener jo jeg gjør det med en smule humor, og at alle skjønner at her overdrives det muligens en smule. Men likevel, jeg fikk en oppfordring fra henne om at her må jeg også skrive noe positivt om meg selv. Det er ikke enkelt. Jeg vokste opp i en tid der foreldrene ble advart på det sterkeste mot å rose sine barn, og de få som gjorde det, ble det snakket om. Tenk, de skryter av barna sine! Fysj, og dobbeltfysj. Så da er vel kanskje ikke min generasjon så flinke på det heller?

Her gjør jeg et forsøk:

1. Jeg er god på å fortelle historier (ford jeg har god hukommelse og er belastet med assosiasjonsevne og fantasi, og er god til å ordlegge meg)
2.Jeg er flink til å la andre føle seg velkommen (-tror jeg)
3. Jeg er flink til å ikke bekymre meg for mye (vanligvis)
5. Jeg har god smak når det kommer til interiør
4. Hva i allverden skal jeg skrive her? Jo, jeg lager god mat

Dette føles ekkelt, skal jeg si dere. Hvem tror hun at hun er, liksom... Vet dere, dette skal bli en oppfordring! Til alle dere som leser dette, ta dere sammen, og skriv fem punkter om hva dere er gode til, under vignetten "Dette kan jeg". Post det enten som kommentar, eller som eget innlegg på bloggen din (men da må du kommentere under her hos meg at du har gjort det. ) Alle som gjør det innen 1. februar, blir med på en trekning av noe jeg har laget, det kan jeg også være god til!

My sister was mad at me to day, I do not write well about my self at all in my blog,she said. I write about how fat, untidy and lazy I am, in a witty way, I hope... She told me to write something nice about myself for once. It is not easy, I am not used to brag about myself. I am trying to say five nice things about myself, and you are welcome to do the same as well, either under my post as a comment, or a post in your own blog (and tell met in a comment under here. If you do so before 1.February, you can win something I have made. I will not tell you what...

1.I am a good at telling histories
2. I am good at letting others feel that they are welcome, and included
3.I am rather good at not worrying to much about tomorrow
4. My taste when it comes to decorating is not bad
5.I do not know what to say, ...well, I am good at cooking

And now it is your turn!


Vesle Serena har laget dette fine bildet til utfordringen, og her er hennes tekst


66 kommentarer:

 1. Du har jammen en fin søster! Hilsen til henne :)
  Klart du er flink til mye!
  Men jeg kjenner meg jo igjen.
  Veldig vanskelig å ha tro på seg selv.
  Jeg må rett og slett komme tilbake til listen etter dagsrevyen.
  Men ihvertfall skal du ha takk for initiativet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å se bidraget ditt! Det verste her er jo ikke at vi er drivende flinke på så mye, men at vi ikke får oss til å si det. Du er ikke med i trekninga før jeg får litt selvros...

   Slett
 2. Hei! Du er utrolig flink til å kommentere! Og det setter jeg stor pris på. Det er så hyggelig. Spørs om jeg blir med på hva-jeg-er-god til, blir nesten stressa av oppfordringen. Å stresse, bli stressa, det er jeg god til, men lever bra med det. Jeg stresser i vei, ler og smiler mye.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk skal du ha. Jo jeg er nok flink til det...
   Men jeg synes altså du skal ta oppfordringen!

   Slett
 3. Hei! Jeg synes du er også veldig morsom og har aldri tenkt på dine negative sider.. når du beskriver deg som b-menneske osv synes det bare er ærlig og herlig og veldig fint å lese om et ekte menneske..! Men jeg skal PRØVE å ta utfordringen din :) klemmer

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å se hva du får til når det gjelder litt ros til deg selv. Og minst fem punkter takk!

   Slett
 4. Å hjelp, jeg blir jo nesten kvalm av angst hvis jeg må si noe pent om meg selv. Selvskryt er nok ikke det nordmenn er best på... Men jeg kan jo prøve.

  1. Flink å komme tidsnok til avtaler (Les: kommer aldri for sent)
  2. Når jeg vil er jeg en både effektiv og ryddig person.
  3. Jeg er flink å holde på "hemmeligheter"/jeg forteller ikke videre alt jeg vet.
  4. Jeg er flink til å bake
  5. Jeg er flink til å ikke ergre meg/klage over ting jeg ikke kan gjøre noe med.

  Hva syns du om listen? Var jeg ikke flink ? ;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!Du var kjempeflink! Nå er du med i trekninga av noe jeg er flink til å lage!

   Slett
 5. Akk ja, sann. Det var sannelig litt av en oppvekst vi hadde, vi som ikke fikk skryt av betydning. Ganske selvmotsigende, å oppdra barn uten å rose og samtidig forvente framgangsrike og lykkelige individer. Kjente det stakk litt da jeg leste innlegget ditt. Hvor mange ganger kom ikke kritikken etter at vi hadde vært med på noe, der vi i dag vi ville rost det som var bra og oversett litt småpjusk. Løft-teknikken var definivt ikke en del av min barndom på -60-tallet.
  Likevel, en utfordring er ikke av veien:
  Jeg er en drivende god høytleser og forteller
  Jeg kan brøle enormt høyt - ingen lager løvelyd bedre
  Jeg finner på masse rart med barn - fantasien er i orden
  Jeg er usedvanlig god til å lyve
  Jeg lærer lett, og sitter inne med forunderlig kunnskap
  Jeg har godt humør og møter folk med vennlighet
  Jeg er pliktoppfyllende og til å stole på (Dette er bare marginalt i konflikt med lyve-punktet)
  Jeg er en god kokk, og særlig god på gjærbakst
  Jeg er god på å sette sammen farger

  Jeg er god på å finne på fler enn 5 trivelige punkt om meg selv!

  *S* Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, jeg er så sikker på at jeg svarte deg; i alle fall, jeg er veldig imponert over at du er god til å brøle, selv er jeg en kløpper på å lage flyndremunn, så til sammen kunne vi ha blitt litt av et menasjeri! Du har mange gode egenskaper og ferdigheter, jeg skulle spesielt ha ønsket meg å være god til gjærbakst. Det går for det meste galt når jeg prøver meg...
   Og så bra at du kunne ha skrevet enda mer!

   Slett
 6. Først vil jeg si at jeg bebreider ikke foreldrene mine, de gjorde bare som de hadde lært! Jeg likte godt at du er flink til å brøle, jeg er faktisk veldig god på å lage flyndremunn! Sammen hadde vi vært kanon! Men lyvingen? Ikke i vinnings hensikt, håper jeg?Du var fantastisk flink til å rose deg selv, jeg tror nesten du får ei ekstra gullstjerne, jeg!

  SvarSlett
 7. Det var en god utfordring :)
  Og jeg syns det er digg med litt slik selvskryt ;) Bevares. Hvis ikke du kan skryte litt av deg selv, hvem gjør det da?
  Jeg skal tenke litt på den, og poste ett innlegg en av dagene ;) med link hit, selvfølgelig :)

  Det her er vist dagen for ordbekreftelser.. Ikke for å være uhøflig, men, kunne du vurdere å fjerne ord bekreftelsen? Det er så vanskelig å skille de bokstavene noen ganger..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til du tar utfordringen. Jeg trodde jeg hadde fjernet bekreftelsen jeg. Jeg ser den aldri selv, skal se på det

   Slett
  2. Innlegget mitt er på plass ;)

   Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  4. Kjempebra,ege denne. For dere andre, dere finner blogginnlegget hennes her:
   http://www.egedenne.com/2012/01/aja-selvflgelig-kan-jeg-det.html#comment-form

   Slett
 8. Flotte egenskaper, du er jo den fødte vertinne som både kan lage mat, fortelle historier og få folk til å føle seg vel!

  Det kan være vanskelig å skryte av seg selv, men selv kjenner jeg at det har blitt enklere med åra, tar meg selv mindre høytidelig nå enn da jeg var tjue. Gjør ikke så mye å drite seg ut nå, ja det kalles vel selvtillit. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth, det hadde vært hyggelig å se din liste også!

   Slett
 9. *S* Jeg mente igrunnen ikke å kritisere mine foreldre heller. De var bare foreldre av sin tid. De lever ennå, og har utviklet seg veldig - skryter barnebarna opp i skyene.
  Jeg er selvfølgelig i stand til å lyve i vinnings hensikt. Lurer manne trill rundt når jeg påstår det er min sjokoladebit som ligger igjen på fatet. Selvfølgelig er jeg en moralsk sjel, avslører meg selv og gir ham halvparten av hans egen bit. Sånn for eksempel. Nå skal jeg se den ekle serien Broen om den svenske politidama med Asberger og den danske politimannen som ikke er så rund og koselig som han gir inntrykk av å være. Den spant jeg avgårde igjen... Og sosionomen med rus-søster - snill eller splitter pine ? - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt hekta på Broen jeg også! Saga er utrolig godt spilt! Å lyge godt er en god egenskap, så lenge det bare er på ap. Nei, jeg mente heller ikke å kritisere foreldrene mine, men den tida de var foreldre i, og idealene som rådet da

   Slett
 10. Jeg vil veldig gjerne vinne noe som du har laget, så da MÅ jeg bare prøve å finne på noe jeg er flink til. Her kommer det:
  1 Jeg er flink til å lytte.
  2 Jeg er flink til å ta hensyn til andre mennesker.
  3 Jeg er ganske flink til å tegne.
  4 Jeg er nokså flink til å synge.
  5 Jeg er flink til å blande farger (maling).
  Kvalifiserer det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå var du veldig flink til selvros. Jeg likte veldig godt den siste, den med å blande farger, men de andre er også noe å rose seg av, selvfølgelig! Dette blir spennende:)

   Slett
 11. Hej Lise!
  Klok syster du har!;)

  Klart jag antar din utmaning..hmmm, 5 saker JAG är bra på:
  1.Jag är generös (efter pappa, han är precis likadan)
  2.Jag är väldigt bra på att städa, tvätta o stryka:)
  3.Jag är snäll (för det mesta;))
  4.Jag är bra på att köra bil! (snabbt!)
  5. Jag är bra på att lösa korsord!

  Önskar dig en trevlig vecka söta Lise!

  Klem Jenny

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, jeg likte punkt nr fire veldig godt! Er det alt for fort også?

   Slett
  2. Jeg er også flink til å kjøre fort, jeg har jo fått fartsbot!

   Slett
 12. Fin utfordring! Om vi ikke sammenligner oss med noen som er bedre alltid, så tror jeg vi blir (enda litt) lykkeligere!

  SvarSlett
 13. Hurra, for et flott innlegg! Syns du var kjempeflink som forteller om hva du er flink til, det er viktig og vi bør alle gjøre det mye mer.

  Jeg jobber med et eget innlegg med det her til i morra. Ironien er at innlegget mitt i dag hadde deltittelen ting jeg ikke kan. Da passer det jo supert med "dette kan jeg" i morra :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøllemamma, du har altså laget et veldig flott svar på utfordringen, dere andre, se her:
   http://fjepp.blogspot.com/2012/01/dette-derimot-kan-jeg.html

   Slett
 14. Dette var bare megakult!
  fin blogg også, til og med!
  Fant deg inne hos Ege, hvor hun hadde tatt utfordringen på en glimrende måte!

  Ikke flink til å si noe fint om meg selv jeg heller.. men liker denne utfordringen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper du tar utfordringen! Tror det er sunt:)

   Slett
 15. Herlig innlegg:) jeg øver på å finne ut hva jeg er god på:) For NOE er det da:)
  Fin søster du har:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 16. jeg har nyttet din humor sanse og din selv ironi. jeg synes du skriver briljant og jeg har lært mye gjennom bloggen din om Norge og norske tradisjoner( tusen takk for det). pluss din sprudlende deg. men at du er flink til å skrive er det nok ikke noe du trenger å melde. vi kan jo lese! til å med jeg ; )
  jeg spiller med:
  1. jeg er flink til å bruke tre språk jeg ikke er så flink til ( ja. til og med mitt gresk føles dårlig behandlet i det siste...)
  2. jeg er flink til å rose barna mine, og mannen min, når det gjelder
  3. jeg er flink til å promotere også støtte de jeg liker og er glad i, uten å forvente at de skal gjøre det samme tilbake
  4. jeg er flink til å ta beslutninger, når alle de andre grubler dvs. jeg er ikke redd til å feile
  5. ( Herregud det var mange!) jeg er flink til å se lyset på slutten av en lang mørk tunnel. uansett.

  jeg tok min liten tur til postakassa i går Lise og ble så glad!
  skal ut med noe gamle kollegaer på fredag, etter en lang isolasjons periode ( man skulle tro jeg fikk spedalskhet...) jeg gleder meg veldig. og hva tror du jeg skal stasje meg med ? ; )
  tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. kjære Lise,
   jeg har lest min kommentar en gang til og ser at det var klønete å si at du ikke trenger å melde at du er flink til å skrive... det er jo det som er meningen med hele utfordringen å si ifra hva vi mener vi er flinke til... vanskelig å oversette gresk humor på norsk...
   ville ikke fremstå som frekk, jeg ville bare si: ja du skriver bra!!!
   klem d

   Slett
  2. Kjære deg, du er da ikke klønete, bare veldig, veldig hyggelig!Og ikke frekk heller!!!

   Slett
 17. Da er det hermed blågget. Jeg syns det var litt vanskelig og har vridd hodet i dag for å finne de fem tingene ut, så da var det nok en god ide å gjøre det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Til alle dere andre, trykk på Bøllemamma, så kommer dere til innlegget hennes, eller følg denne lenken;
   http://fjepp.blogspot.com/2012/01/dette-derimot-kan-jeg.html?showComment=1327438083801#c7413532740109127148

   Slett
 18. Her er mine første 3 ting. http://norwegianfoodillustrated.blogspot.com/2012/01/five-things.html

  Mangler to........ jeg tror kanskje de andre to er, ting som kanskje noen ganger føles mer som feil enn som positive ting men... jeg er flink til å tyde andres signaler + er en ganske god menneskekjenner...og har en del selvironi... SÅNN! 5 var det! UFF! Takk !

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempebra! Og jeg anbefaler alle til å gå inn på Vesle Serenas blogg og se på hennes kreative måte å besvare utfordringen på!Se over

   Slett
 19. Så spennende, men ganske så vanskelig! Å skryte av seg selv, i mørke januar er jammen meg ikke bare, bare... Etterhvert kjenner jeg vel mine svake og sterke sider, men en liste over disse har jeg foreløpig ikke laget. Her kommer første forsøk:
  1. Jeg er flink til å planlegge og gjennomføre ganske så store prosjekter. 2. Jeg er positiv. 3. Jeg er flink til å få mye ut av lite. 4. Jeg er flink til å kose meg uansett hvor jeg er i verden. 5. Jeg er en flink lærer!(har nylig fått tilbakemeldig på vurderingen som mine elever har gjort av meg, og jeg ble veldig glad)
  Oi, oi, oi... :) Finfin kveld til deg søte Lise :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er forunderlig hvor vanskelig dette er, men jeg synes du kom meget godt ut av det! Så hyggelig det må være med tilbakemelding på at du er en god lærer! Jeg har faktisk antatt det fra før da, når du har vist prosjekter du har fått elevene dine med på. Og de andre fire gide egenskapene er veldig fine å ha! Fin kveld til deg også!

   Slett
 20. Hei!

  Seff får du poste bildet mitt :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 21. Jøss, for en respons! Så artig at du tok utfordringen, og at du sendte den videre! Må nesten prøve jeg også, men jeg må tenke meg godt om. Fem ting, da gitt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg venter spent! Det er ikke så enkelt akkurat!

   Slett
  2. Ikke enkelt dette, men jeg prøver!
   1. Jeg er ganske god på å utfordre søstra mi.
   2. Jeg er god på å ikke bekymre meg, før jeg må.
   3. Jeg er systematisk, disiplinert og organisert (når jeg vil):-)
   Huff, dette røyner på.Fem ting er mye!
   4.Jeg er god til å ta ting på sparket.
   5. Jeg gjør jobben min bra.

   Slett
  3. Dette kunne du. Må bare innrømme at du fikk utdelt noen egenskaper som gikk meg hus forbi! Særlig å være godt organisert, men jeg er forresten ikke verst på å organisere andre.

   Slett
 22. Hei Lise.

  Morsom utfordring!
  Her er min liste:
  Dette kan jeg:
  1. Få andre til å føle seg trygge.
  2. Jeg er god til å lære bort.
  3. Jeg kan få ting til å se bra ut.
  4. Jeg kan navnet på de fleste blomster. Også en del på latin.
  5. Jeg er ganske god til å bake og lage mat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan skrive under på at du er flink til å få ting til å se bra ut! Det er ikke få gaver jeg har kjøpt av deg, forresten, jeg har endt opp med å beholde det meste selv! Og så vite navn på de fleste blomster da? Jeg vet bare en på latin jeg; tussilago farfara

   Slett
  2. Når jeg tenker litt bedre etter, mente jeg nok navnet på de fleste vanlige blomster. Men så er jeg jo ganske god til å overdrive også.

   Slett
 23. Jeg vil også være flink!

  1. Jeg er ganske morsom. Faktisk er jeg den jeg kjenner med best humor.
  2. Jeg er dritgod på å rydde og organisere.
  3. Jeg får ting gjort!
  4: Jeg har ganske mange talenter knytta til formgivning, som illustrasjon og design.
  5: Jeg er veldig kreativ.

  Skal si denne utfordringen har vært populær! Folk ivrer etter å fortelle om ting de er gode på, det er bra:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du er flink!Også til å svare på utfordringen. Og morsom! Kommentarene dine er til å le seg nesten ihjel av! Og du lager verdens fineste Catrineholmbrosjer i filt! Jeg er så misunnelig på organiserings, og -ryddeegenskapene. Jeg har bare ikke det.

   Slett
 24. En liten rettelse...Du er KNAKENDE god på å fortelle historier :)!

  Det er dessverre så mye lettere å se sine dårlige sider enn gode...
  men kanskje det er en god egenskap også ;P

  Takk for kjøkken-kommentaren din forresten :)

  SvarSlett
 25. Takk for den, ND! Jeg håper du svarer på utfordringen også jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Here we go:
   -Jeg er flink med farger & har øye for detaljer
   -Empatisk
   -God på lister (dog ikke så god på lister om hva jeg er god på...)
   -Lager en mean green curry fra scratch
   -Er en raser på Mahjong

   PS! Du trenger ikke rødme,
   det er med god grunn at kjælenavnet på hunden vår ble pusekatt *humre*

   Slett
  2. Tusen takk for ei fin liste!Litt uvanlige ting også! Jeg spiller Mahjong på nettet av og til, men jeg er nok ingen racer akkurat. Og ja, jeg vet du er flink med farger! Veldig flink, er du!

   Slett
 26. Innerst i veien har laget et flott svar på bloggen sin, se her:http://innerstiveien.blogspot.com/2012/01/dette-kan-jeg.html

  SvarSlett
  Svar
  1. ER faktisk aller mest imponert over appelsinskrellinga

   Slett
 27. Kjempebra innlegg! Fant deg hos Ege Denne, og skal tenke litt på den der. Er hertfall flinkere å ramse opp ting jeg ikke kan enn hva jeg er god på.

  SvarSlett
 28. Det var ikke så lett, men en nyttig øvelse. Her er mitt bidrag:
  http://innerstiveien.blogspot.com/2012/01/dette-kan-jeg.html

  SvarSlett
 29. Var det her du mente vi skulle lege inn våre innlegg? ;)

  http://www.egedenne.com/2012/01/aja-selvflgelig-kan-jeg-det.html

  Det kan jeg, og nå har jeg gjort det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempebra svar på utfordringen Ege Denne!

   Slett
 30. Og her er mitt svar på utfordringen: http://www.mortil4.no/?p=5363


  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange imponerende egenskaper, også når det gjelder dessertlaging. Besøk bloggen til Alexia, og se selv

   Slett
 31. Overraskende vanskelig, prøver:
  1. Jeg er flink til å glede meg over det som er fint, både av ting og folk og dyr.
  2. Blir jeg engasjert så er jeg flink til å gå i dybden og sette meg inn i saker
  3. Jeg er lojal overfor mine venner og er flink til ikke å snakke stygt om eller utlevere dem
  4. Jeg er flink til å være selvstendig og ta vare på min integritet
  5. Jeg er svært flink til å være pålitelig i alt jeg har påtatt meg av ansvar
  Det ser jammen ut til at jeg er et bra menneske

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det vet jeg jo også at du er. Et skikkelig bra menneske!OG jeg er enig i alt du har skrevet.

   Slett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!