søndag 24. juli 2011

Jeg ønsker meg vanlige hverdager igjen

I morgen begynner hverdagen igjen, ferien er slutt. Men det er en stund til vi er tilbake i den vanlige hverdagen. Det er ikke vanlig nå. Jeg kan ikke begynne å blogge igjen etter ferien og late som at bombeattentatet og massakren ikke har skjedd. Som biskop Byfuglien sa; vi kan ikke late som at dette ikke angår oss alle. Det gjør det. Fundamentalisme er den farligste -ismen vi har, uansett politisk retning eller religion, og det motsatte av idealisme som AUF-ungdommene  stod for. Jeg har den dypeste medfølelse for de foreldre og søsken og andre pårørende som ikke får sine kjære igjen.

Back to work tomorrow, back to the ususal, everyday life. My vacation is finished. But it will be a while until our everydays will be back to normal, after the terrible massacre and bomb attack Norway has experienced this weekend. I agree with bishop Byfulglien who said: we cannot pretend that this is a matter that does not matter to everybody. And it matters, nobody are untouched. Fundamentalism is the most dangerous of every -isms, no matter political colour or religion. It is also the opposite of what these young idealists of AUF stood for.  I am thinking of the parents and relatives that will never see their dears again, of their terrible losses

7 kommentarer:

 1. Jeg også..ønsker meg vanlige dager.Med vanlige tanker og vanlige programmer på tv og radio. Jeg ønsker alt det vonde ugjort!

  SvarSlett
 2. Det er forferdelig det som har skjedd, ja. Fundamentalisme fører intet godt med seg.

  SvarSlett
 3. den verste -isme. riktig sakt.
  vi er glad i hverandre vi nordmenn ( ja jeg er en av oss jeg og )
  og vi er samlet i dette. jeg er stolt av å være medlem av dette fantastiske, snille og fredelig samfunnet! en persons hat skal aldri forandre dette.
  vi skal ikke la ham!
  ( det er godt å ha deg tiblake Lise )

  SvarSlett
 4. nei, det går ikke an å late som det har skjedd. Men det er godt å se all varme og omtanke vi medmennesker viser hverandre nå. Det er viktig. Masse kjærlighet og varme er viktig nå!

  SvarSlett
 5. Hei :) Veldig hyggelig å ha deg tilbake her Lise! Dette var en lammende opplevelse. Jeg har vært veldig tung og trist, men nå skal jeg "jobbe" meg oppover. Vi må spre kjærlighet til hverandre i disse dager. Klem til deg fra meg.

  SvarSlett
 6. No words to express our sorrow at what has happened in your country. My heart goes out to all those people who have lost loved ones in such a violent, hideous way.
  Thinking of you...

  SvarSlett
 7. Selv om jeg ikke fysisk befinner meg i Norge, så er jeg like lammet som alle nordmenn er nå. Det er faktisk vanskelig å være utenlands i øyeblikket - føler meg litt ekstra alene. Og orker ihvertfall ikke blogge om mine egne uvesentligheter oppi alt dette triste. Eneste positive er at Norge viser verden at vi er et sammensveiset folk når det røyner på som verst.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!