mandag 21. mai 2012

Ut av ullsekken!

Ja, i minst to betydninger. I dag har jeg sittet ute på verandaen, i kortermene, og jeg frøs ikke i det hele tatt. Jeg satt riktignok i ly for nordatrekken, men læll da, som det heter på våre kanter av landet. Ikke noe ulltrøye på i dag. Og så har jeg strikket, babytøy...

Men det var ikke den ullsekken jeg snakket om, vinterhabitten med ull innerst og ytterst. Nei, jeg snakker om den ullsekken som hodet mitt vanligvis befinner seg i , i mai, når bjørkeblomstringa er på sitt sterkeste. Når det meldes kraftig, ja til og med moderat eller beskjeden blomstring, da er jeg i en ullsekk. Alene med meg selv inni hodet mitt. Alt er ull, alle er laaangt borte, og hvert minste lille skritt er en månelanding. Jeg pleier å være så slaff, at jeg knaft greier å gå off en traff. Slik har det vært, verre og verre for hvert år, inntil nå!

HURRA! Sekken er borte, jeg nyter mai igjen. Jeg kan gå fram og tilbake til jobb uten å bli andpusten, jeg kan sitte på verandaen, selv om bjørkene står tett, like utenfor. Jeg kan synge, selv om det er mai, uten å få kraftige hosteafall. Jeg kan nesten alt! Bortsett fra å kniple kniplinger, kanskje. Ja og noen få ting til. Det er helt mirakuløst. Nei da, jeg har IKKE gått til healer. Og NEI, jeg har ikke tatt alternativ medisin (dere friske, eller litt halvsyke, slutt med å anbefale løsninger til oss som er kronisk syke, legene vet oftest bedre enn hva du gjør) Jeg har fått immunterapi/hyposensibiliseringsbehandling, Jeg ble ikke lovet noe første året, men det virker! Jeg greier å gjøre jobben min, og ikke bare møte opp. Jeg hadde glemt hvor kjekt mai kunne være, nå gleder jeg meg over både denne og ser fram til neste, og håper at behandlingen mot gresspollen er like vellykket. Til andre som plages mye, dette er en langdryg behandling, men jeg synes den har vært verdt det!

I am so happy! This winter I have been treated with birch pollen and grass pollen against my severe hay fever/astma. Now it is may, and the birches are flowering, and pouring out great amounts of pollen, and I do not react! I can breath normally, sleep normally, I can do my work! It is like a miracle! Before it felt like my head was in a sack of wool most of may and june (and july and august),  and I could not do my work properly, I could not sleep properly, I could not do anything! Now it feels like I can do everything! 


7 kommentarer:

 1. Så fantastisk at denne behandlingen virker så godt!
  Allergi kan være utrolig hemmende.
  Kose deg og nyt våren! :)

  SvarSlett
 2. That is great news for you. Hay Fever is much worse than people imagine, it affects your whole being.

  SvarSlett
 3. Hei :) Så supert for deg at du kan nyte mai! og at du er i bedre form :) Spennende med babystrikketøy da... :)

  SvarSlett
 4. Så godt for deg! Det må være en stoooor glede omsider å kunne nyte den vakreste av alle årstider. Bare å kunne se, kjenne duftene, høre det gro, oppleve fargene som titter opp. Er vi ikke heldige som har årstider *S* Klart noen årstider kunne moderert seg litt, det er liksom ikke helt nødvendig med så sterke markeringsbehov som 20 minus, hålke og orkan men mai visker slikt bort.
  Og du, babytøy - det er også en glede å strikke. I år uten innstrikkede nysende hopp og maskefall. Så bra - Liv

  SvarSlett
 5. super! this is really great! I wish you a wonderful spring and summer!

  SvarSlett
 6. Det er godt å høre du har det bra Lise!
  Nyt det fine været og en allergi fri tilværelse : )

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!