onsdag 27. juni 2012

Gruff gruff gruff

Jeg har vel en eller annen gang sagt at dette skal være en blogg om alt som er kjekt og bra og morsomt og fint. For noe tull, for noen ufordragelige Polyannafakter! Jeg vil ikke være blid og positiv, jeg vil være sur.

Nei, jeg er sur. Egentlig vil jeg være blid, men jeg er sur. Det minner meg forresten om en gang i forrige årtusen, da jeg og mannen min, som ikke var det enda, var på vei til foreldrene mine med buss, for vi hadde ikke bil, og han sa noe som var så teit at jeg ikke ville sitte sammen med ham en gang. Jeg ble så sur, at jeg satt og fantaserte om alt det grusomme og sårende jeg skulle si til ham. I det hele tatt ble jeg i så godt humør av alle de flotte fornærmelsene jeg skulle si ham, at de mørke skyene forsvant som, ja dugg for sola, for eksempel?
Nei, nå glemmer jeg nesten å være sur igjen. Jeg er sur. Sommeren har ikke kommet. Det er regn, og surt, og overskyet , regn ute, regn inne, regn i hjertet, regn i sinne, regn, bare regn. Og fotball på tv, i stedet for teite krimserier som de sender på sommeren, vanligvis. Ja, og så er jeg gressenke. Jeg passer ikke til det. Her sitter jeg i vårt triste, grå hjem, mens mannen min er i Houston og det er over førti grader der. Jeg er så redd at jeg ikke får varmet meg opp denne sommeren. Jeg vil bli så varm at jeg liksom "lausner innmæ bænå". (Hva skrev jeg nå, skjønner du det?) Og ikke nok med det, mens jeg sitter her i evig kulde og overskyethet, kommer B. hjem fra Texas fredag, bare for å snu og dra til Brasil på lørdag. Skjønner dere at jeg er sur? Og som om ikke det er nok, skal vi feriere i Meråker det meste av ferien, og det kommer til å regne og regne, og hvis det ikke regner, blir vi overfalt av milliarder av knott. Jeg vil bli varm! Og blid! Nå er jeg kald, våt og sur, og alene... Kjære noen, kan jeg få litt sympati for min forfrosne sjel?

Åtte grader og nordavind fra alle kanter


Her skulle jeg ha sittet i sola, med godt lesestoff og en lett sommerkjole. I stedet innendørs med genser OG skjerf!I am grumpy! The summer never came! My husband is warming himself under the texan sun, and after that the brasilian, when I am sitting shivering and cloudy in my couch. Only rubbish at the telly, everyone exept me are on vacation, I am gritting my teeth! And it rather felt good to be overgrumpy, I feel better already!

15 kommentarer:

 1. Jeg er så enig. Vekk med Pollyanna. Man risikerer å bli sammentrykt, undertrykt og innelukka av å leke Pollyanna. Ut med guffa! Litt regn gjør bare godt, sier mor, for da vokser jeg og blir så stor. Men hvem av vil i ville verden egentlig bli større? Vi er faktisk store nok, og trenger ikke absorbere vann og ese som rene svampen. Nei! Og knott? Styggedom! Like ille er det når sola kommer på landsbygda. Da kommer kleggen. Stor og liten klegg. Som ikke gir seg før de får bitt deg. Grusomheta. Bli med til Brasil, du. Eller stikk av til Spania, Italia, Sardinia, Sicilia, Nigeria. Nei, kanskje ikkje Nigeria. Botswana, tror jeg. For om du ikke kommer deg til noen plass, og ikke Botswana heller, kan du lese bøkene om Damenes detektivbyrå. Fra Botswana. Og kose deg med å lese hvor tungt det er når det er for varmt. Og tenke på at bøkene er filmet til enkel krim. Som de ikke sender på tv nå.
  Hyggelig du likte barneserviset mitt. Jeg liker det veldig godt selv. Da jeg var liten, var jeg skikkelig misunnelig på lillesøsteren min som hadde tallerken med lubne kattunger på. Nå misunner hun meg. Livet svinger *S* - kos deg - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Liv, for en svært oppmuntrende kommentar! Jeg SKAL til varmere strøk, det er i alle fall sikkert. Nå er det varmere, men også våtere, og jeg vet ikke om jeg hoooooolder ut! Men det gjør jeg nok, hva ellers skal man gjøre:)

   Slett
 2. Jeg lengter etter en sommerfest sammen med dere. Så kan vi flire oss varme.

  SvarSlett
 3. God kveld Lise. Takk for kommentar. Du er savnet. Ikke gidd å ha bloggtørke. Det er så kjedelig. Bare skriv i vei du, om du er sur eller blid eller oppgitt. Det gjør jeg. For tiden er jeg så stressa grunnet salg av hus. Renovering av nytt, gammelt hus - det er en jobb å kjøpe seg en 89 åring, men jeg trives med de gamle, derfor er det bare positivt stress, selv om det også er et stress. Tror jeg er født med stress i kroppen når jeg tenker etter. Ja, den sommeren, den lar vente på seg. Men lyset er der i hvertfall. Jeg elsker lyse sommerkvelder, uansett grader, vær og vind, det er da noe. Håper du blogger og kommenterer snart igjen.

  SvarSlett
 4. Stakkars deg! Dette var triste saker, Lise!
  Jeg er så positivt overrasket over sommeren vi har her i Bergen. Ønsker meg slett ikke 40 varmegrader, men over femten og sol er topp!
  Men så har jeg greid å bli forkjølet og på grensen til feberhet og slapp. Det er litt deilig også, for kroppen blir varm og avslappet og "lausnæ innmæ bænå" :) Men jeg kunne ha fått det mens det regner ute.

  Kom en tur til Bergen og solen, du Lise! Hadde ikke det vært gøy :)

  SvarSlett
 5. Forresten, det med at fotografen tegnet hår på faren din på brudebildet, er noe av det beste jeg har hørt på lenge! Ha, ha, ha !

  SvarSlett
 6. Sympati, sympati!

  Når det eneste som avslører sommeren er det grønne på trærne og månedens navn, da er det ikke mye moro. Skjønner at du er sur, best å få det ut, så dreier det om og blir bedre i morgen.

  SvarSlett
 7. Lise....this is a wonderful honest post and I have to say I am feeling the same way with all the rain and grey days we're having!
  I finally have some time after Artwalk to come visit your blog again.....yippy! xo

  SvarSlett
 8. Jeg sympatiserer!!! Det er lov å være litt grinete av og til. Alle er nok det, selv om ikke alle forteller om det. Jeg liker at du gjør det! Du skriver knakende godt. Heldigvis har du evnen til å skrive og tenke deg ut av surskya. Om ikke annet for en liten stund.
  Klem!

  SvarSlett
 9. Hei du - gruff er lov - og værgruff i særdeleshet - full gruffstøtte herfra:) Men nå oppsøker vi sol og varme, tror jeg...:)

  Klem til deg!

  SvarSlett
 10. Heihei Lise :) Trasi me så my regn ja!! Jeg har akkurat kommet hjem fra en firedagers tur og det regnet delvis i tre av fire, men det var uansett varmt i luften. Jeg reiser til trøndelag onsdag og videre til lofoten lørdag i neste uke. Er du i Trondheim på onsdag? Om så kunne vi kanskje møttes over en kopp kaffe der? Det har jeg svært lust til!

  SvarSlett
 11. Da prøver vi igjen :) Jeg skal være i Lofoten fram til ca 2. august og reiser deretter gradvis sørover. Kanskje passer det med et treff ca en gang mellom 4-6 august.Men vi snakkes nærmere etterhvert. Finfin dag til deg. Nå skal jeg pakke om bilen ved å gå sikksakk mellom regdråpene som er ganske så hissige i dag ;)

  SvarSlett
 12. Hei Lise! Sommeren ble ikke noe bedre nei... jeg var i Italia i tre uker, og der var det varmt, som du sier! Kjempevarmt! Kjempesol! DEILIG! Sånn! Er du misunnelig nå :D :D :D

  SvarSlett
 13. Takk for all medfølelse, bortsett fra Vesle som elsker å vri kniven rundt. Hevnen er søt, tenker nå jeg...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!