tirsdag 17. juli 2012

Ikke tre dom på et strå!

Nei, finner du jordbær i litt mengder, så lag dessert! Denne desserten har vi spist to ganger hos Carmen og Bruno i Italia, Osteria del Teatro i San Piero in Bagno; fragiolini con crema inglese står det på menyen. Restauranten anbefales, om du skulle være på de trakter.

Men markjordbær, ja. Her har vi virkelig mengder. Heldigvis spiser ikke sauer jordbær, for da hadde det vært tomt. I år har sauene misforstått, de trodde vi ønsket å gjerde dem inne, ikke ute. Dumme dyr. Man sier dum som en stut, men jeg vet noen som er dummere, jeg ja. På innsida av gjerdet, i vår hage, var gresset gnagd ned til rota, utenfor står det og vaier i vinden, absolutt ugnagd.B kjørte bort et halvt trillebårlass med sauskit, så nå er hagen vår igjen. Snart er blåbæra modne også.

Oppskrift : Markjordbær med vaniljekrem

Plukk så mye markjordbær du kan

Vaniljekrem: 4 eggeplommer
100 gram sukker
Dette piskes luftig
I en kjele blandes frøene fra ei vaniljestang med 5 dl matfløte. Eller bland fløte med helmelk. Varm opp. Bland eggeblanding med melkeblanding. Varm sakte opp til det dekker baksida av ei skei. La dette avkjøles. Så til slutt: fordel krem i skåler, og markjordbær oppå.

I have picked wild strawberries in our country garden. Fortunately sheep do not like them, if they had, the garden would have been emtied of them completely. They, the sheep, got it all wrong this year, they thought that we were trying to fence them in instead of out. My husband collected a wheelbarrow full of sheep droppings. I served the strawberries with real Custard cream for dessert. A wonderful treat on my birthday.

4 kommentarer:

  1. Mums! Smultron, heter det på svenska. Jag fyller också år den 14 juli. Kul att det var samma dag...

    SvarSlett
  2. Det var en veldig god dessert. Toppet alt det andre gode vi også spiste - og drakk.

    SvarSlett
  3. Den kombinasjonen har jeg aldri prøvd, ser godt ut! :) Og bildene var fine, ett øyeblikk lurte jeg på om bildene var fra italiensk kjøkken.. ;)

    SvarSlett
  4. Delicious! but I guess not to sheep. xo

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!