torsdag 11. oktober 2012

Mine dyrebare esker

Hvem sa det, i Pompel og Pilt? Mine eeeesker, mine dyrebare eeeesker? Jeg husker ikke helt, men det har jeg, dyrebare eeesker. Antakelig er det et gammeldametegn, men jeg har i tilfelle vært en gammel dame hele livet. Jeg synes ting er så fine når det ligger i esken sin! Gule påskekyllinger for eksempel, i plasteske, tregangetoitohøyder. Og så lommetørklær. I esker. Jeg kunne ikke tenke meg å ta dem ut av eskene sine, for det er jo der de er fine.Vel det er jo akkurat det jeg har gjort nå, helt forsiktig har jeg tatt lommetørklærne ut, og fotografert dem. Og så har jeg lagt dem fint tilbake igjen.  For de skal ikke brukes, bare tas frem av og til. Ingrid Sletten av Sillejord-syndromet..

Men se selv da! De kinesiske har jeg kjøpt i Beijing. Kanskje på det store supermarkedet der de hadde tørka sjøhester og levende frosker sammen med elektronikk og stoffer og blader og alt mellom himmel og jord. De er veldig stygge på en fantastisk fin måte. Jeg måtte bare vise de i den runde esken også. Har nok fått tak i dem på et loppemarked, kan jeg tenke meg. Gjorde ikke så stort inntrykk, men de får ligge i esken sin de også. Hva ellers, skal jeg snyte meg i dem, kanskje, og så putte hele greie i lomma? Nei, sånt gjør jeg ikke, nei!

I like boxes, or rather, I love them. And I like that things are staying in their boxes, as they were when I bought them or got them. I think this is an eldrely lady thing, but in that case I have always been an elderly lady. I really like my two boxes with handkerchiefs. The first one I bought in Beijing some years ago. They are rather ugly, in a beautiful way. I found the circle box at a flea market I think. I never take them out, but this time, to take a photo. I feel rather silly about this, almost ashamed, is it normal to like, handkerchiefs in boxes??


Is there a diagnosis out there?

6 kommentarer:

 1. Så søte de er! Fine skatter i fine esker er jo dobbel glede :)

  SvarSlett
 2. Ja alle har vi våre "greier"...:) Jeg skjønner deg godt jeg :) Disse var jo søte da, og jeg har selv noen fine lommetørklær fra min barndom et eller annet sted. Jeg har jo tatt opp igjen samlegleden fra barndommen. I dag fant jeg noen fine servietter og et par hekla grytekluter +++ på loppemarkedet :)

  SvarSlett
 3. Det er fru Gorgon som har eskene, og som hun maser med disse eskene. Du driver vel ikke omgivelsene til vanvidd med å få dem til å flytte på eskene din? .... stakkars Pompel og Pilt....
  Eskene var fine, da. Vi ga mange esker med lommetørklær til min mormor. Kjøpte dem i små rare gammel-dame-butikker. Solgt av en gammel dame, kjøpt til en annen gammel dame. Gamle damer brukte slike lommetørklær. Tok dem ut, vasket dem, strøk dem før de forsiktig tørket seg i munnviken eller strøk såvidt over nesetippen ..... og så kommer det viktige! .... før de puttet lommetørkleet inn under ermet på blusen eller draktjakken. Lomme, du!
  Inntil du klarer den der munnvik-saken og går med drakt, er det kanskje best du beholder lommetørklærne i esken (!) - god uke til deg - Liv

  SvarSlett
 4. sometimes the dream is better when just left a dream?.... or something like that
  i like them boxed your handkerchiefs, x

  SvarSlett
 5. Oioioi, dette var flotte saker!

  Nå ble jeg betatt av lommetørkler i bokser. Kanskje jeg må begynne å samle?

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!