tirsdag 9. oktober 2012

Skattejakt!

Høsten er loppemarkedtid, over hele landet.Vanligvis frister de, men stadig oftere greier jeg å la være å gå. Årsaken er vel, rent bortsett fra at jeg har to fulle hus og en låve, rett og slett at jeg ikke orker å stå tidlig nok opp om morgenen i helgene. Jeg vil  heller ligge å purke i senga helt til husbonden sier at frokosten er ferdig. Da er det brød med egg og tomater, og så med marmelade, og te og kaffe og aviser og Verden på lørdag på radioen. Da er det helg og høgtid i heimen, og klokka blir fort 12 før vi kommer i gang med andre ting. Jeg er med andre ord aldri blant dem som røyser inn akkurat når loppemarkedet åpner  loppemarkedet åpner, for så å spurte fram sammen med de proffe antikvitets- og brukthandlerne, og oppleve at stavangerflinten blir revet ut av hendene på meg. Av og til kan jeg gå utpå dagen,  da er det usannsynlig å finne oversette perler. Men det skjer.

Nei, da drar jeg heller på skattejakt til Stjørdal. Alene. Eller sammen med ei god venninne, slik jeg gjorde for to  uker siden. Første stopp Bruktbo.  Her er det nesten ikke kamp om godsakene, alle får, alle får, Sara fikk når hu va nitti år! Og hva fant jeg denne gangen da? Husker ikke helt. Et ganske stygt stoff med kjøkkenmotiv, som var for fint til å gå fra. Ei gammel fin skål som har utmerket krumkakeserveringsfasong, og som vil passe veldig fint i huset i Meråker, et vatteppe, som jeg kanskje selger til noen (orange, med grønne blomster..150 kr pluss frakt anyone?Sender bilde hvis noen er interessert), et par bøker, blant annet Sidsel Sidserk! Kupp. Og en vase fra Magnor, som har løpt litt etter meg i det siste. Nydelig fasong, mørk grønne, eller aubergine, noen har hvitt glass inni, ganske lave, og de er så vakre! Tror de er fra femtitallet, eller seksti. Greier ikke helt å finne ut av det. Den første jeg kjøpte, betalte jeg mye for, de to neste 20 kr stk. Ja, og så var det en tur til Sareptas krukke, og den var sannelig ikke tom denne gangen heller. Og på hjemturen, Lunden Østre Handleri i Hommelvik. Ikke noe denne gangen, men har mange ganger gjort storkupp der også.

Bare å ha en slik utflukt sammen med gode venninner gjør godt. Nydelig utsikt utover fjorden opplevde vi også. Vi gikk ned i fjæra fra Bruktbo

At week ends , especially during springtime and autumn, there are a lot of ad hoc flea markets. I nearly always miss them, because I am soooo lazy , I will rather lay in bed doing nothing but wait for my husbands cry that now is the breakfast ready. And then we will listen to the radio, and drink tea, and read the papers, and doing such things that elderly people like to do. I do not like to rush out of the house at half past eight to cew up early to try to get hold of the real treasures. Better to go to my treasure shops then. Two weeks ago I had a day off from work, and a good friend of mine was also free to go treasure hunting. We went to the nearest town from ours, it is rather small, but when it comes to curiosity shops, they are in abundance. Well, at least three..

And we found a lot of treasures, and we had a nice trip at the beach to brighten up the day, as well. But alas, without a bikini! Here we have autumn.


Those two pictures are only examples of many more treasures I found this day


Stjørdal7 kommentarer:

 1. Jeg er også blitt mer og mer slik som du beskriver; verdsetter late morninger over stresse på loppis i håp om en skatt... Har erfart at det som oftest er større sjanse på bruktbutikker uansett!

  Skulle veldig gjerne tatt en tur på de steder du nevner. "Alle får" er en fin ting :)

  SvarSlett
 2. hi lise, thank you for your visit! leaving blogland for a while is sometimes the best and the only thing we can do for ourselves. so i hope your reaquaintance is a gentle one.

  well, the ad hoc market would be something i'd go for, even very early, since i'm an early bird... allthough the description of your lazy days is tempting! your treasures look just the thing! and lovely scenery! oh my, and sigh... ;))). till later!
  n♥

  SvarSlett
 3. so beautiful! I love treasure hunting and walking at the beach! but here: no beach in sight...
  but yesterday I found great things, too!
  wish you a wonderful breakfast! :-) mano

  SvarSlett
 4. Så fin fjære det er nedenfor Bruktbo, da!

  Jeg har også sluttet å stå tidlig opp for å stille meg i kø utenfor loppemarkedlokalet.
  Det var noen år det var loppemarked i sentrum med lange køer og vi ble sluppet inn i puljer. Da jeg ble dyttet til siden og tråkket på av en mann med hysterisk blikk, tenkte jeg at nå er det nok! Dette vil jeg ikke være med på lenger.
  Men jeg har funnet masse bøker, hele leksikon til 20 kr utpå søndagen. Folk vil visst ikke ha kunnskap mellom permer lenger, det vil jeg! Leser dem på senga. Begynner på A! Fantastisk sengelektyre :)

  SvarSlett
 5. Hei :) Det er veldig hyggelig med slike koselige skattejaktturer ja. Jeg skal på loppemarked til helgen, det begynner kl.13.00. da er vel de fleste våkne og køen desto lengre :)Jeg er jo ikke veldig kjent i London men jeg koste meg overalt, til og med i butikkene langs Oxford street. Jentene handlet utrolig masse i hovedgaten mens jeg handlet sko og vesker på markedet ved Camden.Der var det også supergod og billig mat - anbefales. Det blir nok veldig hyggelig å være i London noen dager :) snakkes...

  SvarSlett
 6. Luring, høres kjempehyggelig ut med servert frokost og venninnebrukthandeltur.

  Jeg tenker stadig på at jeg har lyst til å gå på loppis, men går sjelden. Tanken slår meg nemlig til stadighet at jeg har mer enn nok ting, og at jeg egentlig ikke trenger mer. Dessverre har det konsekvensen at jeg heller sitter og sjåpper bøker på nett sånn rett før jeg legger meg, for bøker får man jo ikke nok av (???).

  SvarSlett
 7. Jeg eeeelsker bruktbutikker.
  Trenger ikke alltid å finne noe.
  Det er selve jakten som trigger meg, tror jeg.
  Selv om det selvfølgelig er stas å finne noe også.

  Det så ut som dere hadde en fantastisk trivelig venninnetur da! :)
  Klæm Siw

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!