torsdag 11. november 2010

Bibelsk rett på fem bokstaver

Jeg forstår Esau godt jeg. Her var han sulten, og fikk valget mellom en rett linser og førstefødselsretten sin. Da gikk vel naturen over opptuktelsen og alt det der. Selvfølgelig valgte han linsene! 

Kanskje det til og med var Puylinser? 
De er så gode at den tristeste dag blir lysere ! De faller i den kategorien Nigella kaller comfort food. Når verden går deg i mot, og skarpt lys og røffe smaker ikke er det som passer, da prøver du en bibelsk rett på fem bokstaver. Kok opp ca 1 dl linser til 2 dl vann. Kok uten  salt, for da blir de ikke harde. 25 til 30 minutter er passe. Det som er så fint med disse er at de ikke mister fasongen under koking. Fantastisk gode i salat med finsnittet rødkål, rødløk og fetaost, i tillegg til dressing av en god olje og balsamico. Syre trengs, ellers blir det for tamt. Eller bland med Dijonsennep, svært finhakket rødløk som har marinert i sitron eller vineddik, kapers kanksje? Salt og pepper, selvfølgelig. Dette blir et godt tilbehør til for eksempel lammekjøtt eller laks. Da dropper du poteten eller risen. Linsene har det til felles med rødbete at de har denne milde, jordaktige smaken som får deg til å føle deg .....trygg, tror jeg?  
                                        
Du finner masse oppskrifter på nettet. Det er bare å google puylinser.              

Saltå kvärn har også tilsvarende linser
Like gode som puylinser er de små grønne linsene til Saltå kvärn. Bor du slik til at du kan svenskehandle, anbefaler jeg at du botaniserer i hyllene for linser, quinoa og desslike. Og i helsekostbutikker her i landet. Men bor du for eksempel i Trondheim, kan du gå på butikken til Une ; Etikken

Der er det et flott utvalg i økologisk og fairtraide. Mye godt, sjekk ut den tørka frukten for eksempel.  

 

Etikken finner du i Kjøpmannsgata 51 i Trondheim, www.etikken.no
post@etikken.no

 Håper det er greit at jeg har lånt dette bildet fra Fair trade, Max Haavelar


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for kommentarer!