onsdag 28. mars 2012

Hverdag

Hei! Det ble visst en pause. Det var ikke planlagt, men det var vel noe med den skrivepausen da, skrivetørka. Plutselig ikke tid, liksom. Det er selvfølgelig bare tøys, tid, eller å ha tid, går jo på hvordan man prioriterer å bruke den. I alle fall den som har fri tid, slik halvgamle damer som jeg av og til faktisk kan ha. Fuglene fløyet fra redet, og alt det der. De kommer snart flaksende hjemom, til påske, men det er en annen sak. Det blir kjekt

Noe som ikke er kjekt, er det været vi har hatt i det siste her i Trøndelag. Det regner og blåser, og regner og blåser, og så en halv dag nesten fint, og så er det på'n igjen. Jeg er værsur, tror jeg. Sur og krakilsk, og ikke i humør til å skrive. Men i dag fikk jeg heldigvis lyst igjen,selv om det blåser nesten like ille som rundt juletider, for er det virkelig noe jeg liker å bruke den frie tida mi på, så er det akkurat det. Jeg blir litt gladere av å skrive, selv om jeg ikke har noe å melde i det hele tatt.

Det minner meg forresten om en av mine yndlingsforfattere i ungdommen, ja uten sammenligning forøvrig, jeg er ikke rammet av overmot heller, det var Odd Eidem. Han var virkelig en mester i det å skrive, i å bruke ord på en særdeles elegant måte, om nesten ingenting. Han var suppepåenspikerkokemester, og beskrivelsen hans av en tur på toget til Lillehammer sammen med en forelsket Tarjei Vesaas er utrolig fornøyelig. Husker dessverre ikke novellesamlingen. ZikZak? Nok ordgyteri for i dag, her kommer et par bilder fra kjøkkenet mitt:

It seems I have been taking a break. It was not planned, I just stopped writing, and it is not so easy to start again. I had a feeling that I did not have time for writing, but that is rubbish, of course. I have a lot of time to spare, a lot of spare time, now that I have no children living at home. The emty nest, and all that. The birds are coming home to the nest again for easter, I am really looking forward to that. ... The weather is terrible those days, it si windy and a lot of rain is pouring down, day after day after day. A lot of roads are closed around here, the railways are destroyed due to heavy mudslides, and all in all it is rather depressing. It feels like my mind is rather clouded too, oh how I long for some sunshine ! Meanwhile, I really have to write again, it makes me happier! And I love to meet you all out there! Sorry, you don't have to read this, but I needed to write it, only to feel the pleasure of writing again, even though I had nothing to write about! I will do better another day, promise!

14 kommentarer:

 1. Hærlig ærlig!

  Når folk kommer med unskyldninger, tenker jeg også at det går på prioriteringer...men holder kjeft. Det gjelder ikke her inne i bloggeverdenen altså ;)

  Uff, ja når det gjelder været er jeg glad jeg bor sørpå. Rart at dette langstrakte landet kan inneholde så mye forskjellig vær samtidig. På en annen side er jo det litt av sjarmen også. Eller du er kanskje ikke helt enig nå ;)

  Jeg leter etter et skolekart fra Trøndelag.
  Hadde vært så kult å slengt det opp på en vegg her i stua sørpå. Hadde vell fått endel kommentaerer på det tenker jeg. Pappa er satt på saken, for en kompis av han har noen gamle kart på en love. Jeg vet mer etter påske. Håpe, håpe...

  Fine daga te dæ fina!
  Vær vis med prioriteringene dine ;)
  Klæm Siw

  SvarSlett
 2. Det gjelder ikke BARE her inne i bloggverdenen, mente jeg å skrive...

  SvarSlett
 3. Hyggelig du liker min gamle sofa. Den er skikkkelig årgangsofa fra 50-tallet, usedvanlig pent brukt. Har nok bare stått på stas. Så fine bilder du viser. De likte jeg veldig godt. Håper du får bedre vær. Uff, dårlig vær er trasig. Skjønner godt du kan være værsur!

  SvarSlett
 4. Nydelig vase :) Kan du ikke fortelle litt om den?
  Og hortensia... Håper de finnes der jeg skal ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vasen er utrolig vakker. Da jeg fylte veldig runde år for hjelpe meg snart fire år siden, fikk jeg et gavekort hos Norway Designs, som var akkurat nok til at jeg kunne kjøpe vasen. Den heter Underworld, og er designet av Olle Brozen hos Kosta Boda. Den står ALLTID fremme.

   Slett
 5. Jeg blir også så glad av å skrive- men jeg glemmer det av og til. Og da blir det plutselig stopp for en stund. Men når jeg først kommer i gang er det alltid er fornøyelse. Og jeg synes det er fint å skrive om det hverdagslige og "vanlige". Å koke god suppe på spiker er en kunst som jeg setter pris på. Bør kanskje sjekke ut ungdomsforfatteren din..?!

  SvarSlett
 6. Lise, I totally understand. I am an empty nester too but I can avoid making time to be in the studio. The dishes, the laundry, my blog, emails, phone calls, coffee.....lots of excuses. BUT you did write and now you've inspired me to pick up the paintbrush and finish the 4'x4' painting. Thank you.

  SvarSlett
 7. Odd Eidem var herlig morsom! Jeg hadde helt glemt at jeg likte å lese bøkene hans. Det er lenge siden, det! Tror jeg dro med Eidems samlede (eller nesten) på påskefjellet en gang. Husker heller ikke i hvilken bok han beskrevtogturen og en liten google-runde ga ikke napp. Synd, for jeg hadde tenkt å skryte på med hukommelse og kunnskap jeg slett ikke har. Søren heller.
  Skjønner godt at du er værlei. Her klager vi over at det var 8 grader, sol og vind i dag, og ikke sol, vindstille og 19 grader som i helgen. Noe optimistisk å tro at sommeren kommer i mars, kanskje.
  Vi får bare sønne hjem til påske. Datteren prioriterer studier og eksamen i Polen. Litt trist for oss, men muligens bra for henne på sikt *S*
  God påske til deg også - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Min nabovenninne ble også inspirert til å lese Odd Eidem. Man glemmer av og til forfattere. Jeg tror jeg må lese opp igjen Kurt Vonnegut også, jeg. Han satt jeg også å husket på i går. Det høljeregner ute i dag også! Og sludder og snør. Huff og Huff

   Slett
 8. Nå har jeg lagt ut bilder av pulsvarmerne som endelig ankom riktig adresse :) Tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at de endelig kom fram! Så nå får du bare håpe på litt kjølig vær, men jeg tviler på at du får det på denne siden av sankt hans

   Slett
 9. Hei Lise :) Superfine pulsvarmere du har gitt bort! Når jeg leser din værrapport fra Trøndelag blir jeg ikke akkurat mer fristet til å reise nordover. Men, men... jeg reiser uansett oppover noen dager i neste uke. Det er jo både hyggelig og viktig med familiebesøk. Jeg ønsker deg en så fin påske som mulig, innepåske eller utepåske :)

  SvarSlett
 10. Hei

  Så altfor lenge siden jeg har vært innom deg. Hyggelig å høre fra deg på bloggen min og måtte inn å hilse på med det samme. Spennende hva som er i gjære da:)

  Jeg må skrive jeg, helst hver dag, det er en form for meditasjon, tror jeg, ellers merker jeg det på humøret :) Men det er ikke alt jeg skriver jeg publiserer. Nei, om det så bare er notater på et ark, hjelper det på :) Bloggpauser innimellom tror jeg kan være sunt.

  Ønsker deg en riktig fin påske
  God klem
  Tonje

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!