tirsdag 13. september 2011

Kjerringa mot strømmen, eller å være på tvart

Å være på tvart heter det i Romsdalen. Det betyr vel på moderne norsk at man ikke vil være mainstream, man vil være individuell, spesiell, noe for seg selv. Ja, hvem vil ikke det. Jeg er så på tvart at jeg går glipp av gode bøker, for eksempel. Vil ikke gå med strømmen, jeg nei. Lese Knausgård og Samartin, nei vet du hva. Hvis flertallet sier at det skal jeg gjøre, så gjør jeg det ikke! Det var en befrielse å melde seg ut av Den norske bokklubben, for eksempel. Og jeg går i alle fall ikke med guide på turistattraksjoner, jeg går gladelig glipp av det aller meste, bare jeg slipper å gå i flokk. Nå for tiden har jeg kjøpt en del blå klær;  Å, er det moderne nå, det er ikke derfor jeg kjøper blått altså, jeg må bare benytte anledningen nå som det er å få i butikkene. Og så er jeg sååå spesiell, at jeg sitter her og blogger om det samme som haugevis av andre damer. Ja, ja, men forestillingen om at jeg er i alle fall litt på tvart, får jeg vel kose meg litt med, likevel..

To be contrary, not mainstream, who will not try to be that? In order to be contrary, I am trying not to read the most popular books, not to follow a guide at sight seeings, and as a result, I miss a lot of good books, and good info at tourist "traps". An even if I am buying a lot of blue these days, it is not because it is in; oh no, I buy a blue shirt only because I am liking blue so well. That so many other ladies is sitting around, blogging about nearly the same topics as I am, is only a coincidense. I want to feel a bit contrary :)

Jeg vil i alle fall ikke stå på linje/ I will not stand in line

Samme hvor svart du er, jeg vil være rød! /I want to be red

4 kommentarer:

 1. jeg lettet etter en rød genser en gang mange år siden, i Hellas. ikke noe sted å finne . den var ikke på møte da. neste år en venn som hadde en kless butikk informerte meg, stolt, at nå kunne jeg kjøoe en rød genser hos ham. nå var det på møte. og jeg ville ikke ha det lenger...

  jeg viste jeg liker deg fra før... nå vet jeg hvorfor ; )

  SvarSlett
 2. Det låter härligt att våga gå mot strömmen Lisa!

  Tack själv för alltid så trevliga kommentarer hos mig:)

  Klem Jenny/Hemma på Kråkered

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner meg igjen her :) men jeg har moderert meg med årene. I sommer dro jeg til og med på charterferie!! Men det var selvsagt ikke min idè, jeg bestiller alltid hotell og fly hver for seg. Mange synes det er tryggest å følge mainstream eller "regler" for hva som er best for flest. Jeg elsker kopper, og kikket i ca to år på Pip kopper før jeg kjøpte, det var jo så mange andre som hadde kjøpt før meg. Nå ser det ut til at det er mest "riktig" med mano kopper her i bloggverden :) Vi er vel alle spesielle på hver vår måte :) Hilsen Anne Lise, som har problemer/utfordringer med kommentarfeltet her i dag og i går... :)

  SvarSlett
 4. Haha, morsomme bilder!

  Jeg boikottet Narvesen-litteraturen helt til jeg plutselig ga meg selv en utfordring: Finn ut om boka som er bestselger fortjener å være det.

  Så da måtte jeg lese både det ene og det andre, og jeg endte stort sett med å bli positivt overrasket. Men noen fordommer ble bekreftet, og det er jo bra.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!