mandag 26. september 2011

Strandet i sofaviken

Det er meg det! Jeg som skulle ha samlet meg så mye energi og pågangsmot og energi og pågangsmot og hva var det jeg skulle ha samlet meg? Energi og pågangsmot? Vel, her ligger jeg, strandet som en hval på land. Helt utmattet etter reisa i går, tror jeg, vi var på reisefot nærmere tolv timer. Eller på reisebak.  Eller er jeg helt utmattet etter å ha hatt fri? Jeg hørte Hans Wilhelm Steinfeldt fortelle om russerne, de har alltid fri en dag eller to, når de har hatt fri, slik at de kan puste ut, og komme seg. Jeg ordnet meg så jeg skulle ha fri i dag. For det var så mye jeg skulle ha fått gjort. Har jeg gjort noe? Nei. Ingenting. Ikke det grann. I morgen skal jeg på jobb igjen, det skal egentlig bli kjekt med hverdager igjen også. De er ikke så verst de heller, hverdagene i livet. I alle fall etter å ha hatt ti kjempefine dager i Italia.

I am like a stranded whale in my sofa. I should have gathered energy in Italy, but may be I have used it all up? I have learnt from the russians, they have always some days off after a holiday, just to recover. So I had an extra day off to day, that was rather lucky, I have not done anything at all this day, other that emtied the suitcase. To morrow is an everyday day, I like these days to! Especially after ten nice days in Italy!

I mangel på bilde av hval, viser jeg en eldre, lat løve. Fra en vegg i Montepulciano/
I do not have a picture of a whale, a lazy lion from a wall in Montepulciano will have to do

6 kommentarer:

 1. Kos deg i sofaen du :) Jeg beregner alltid en dag hjemme før og etter feriereiser, ellers blir det stress :)

  SvarSlett
 2. Hei og takk for kommentar hos meg. Nyt det å ligge som en strandet hval stinn av inntrykk!Man trenger å komme seg både etter arbeidsøkter og ferieøkter - ikke minst reiseøkter, de tar på, på en rar utmattende måte. Må le litt, er det noe jeg har livnært meg på, så er det å formidle hval. Jeg har jobbet som museumspedagog ved hvalfangstmuseet i 8 år. Og der er det mange, spennende, "strandede" hvaler. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. heia Lise!!! Lenge siden sist. Jweg var noe nettløs og giddesløs med blogging i det siste. Men dukker nå opp sånn innimellom. Jeg skjønner godt man har behov for en fridag eller to etter ferier. Man trenger å avklimatisere seg, på en måte. Håper du har hatt det fint på ferie.

  SvarSlett
 4. Velkommen hjem fra det som sikkert har vært en deilig ferie i Italia.
  Ja, man trenger litt tid til å komme seg etter en ferie. Du er ikke alene om det. Kroppen og sjelen må finne hverandre igjen etter hurtig forflytting fra uvant sted og kultur.
  Lykke til med hverdagene som venter nå :)

  SvarSlett
 5. Borte bra men hjemme best.... Tenker at du har hatt det fint men godt å komme hjem... Ha en strålende uke med hverdagsliv..

  MVH Galleri Tove

  SvarSlett
 6. Jeg må le! Ikke av det at du er sliten, selvsagt, men av måten du beskriver det på. Og av gjenkjennelser. Det er slik det er. Håper og tror energien kommer tilbake - bare du gir deg selv en liten pust i bakken, evt tillater deg selv å være sliten en liten stund. Snart helg, uansett! ;)

  "Reisebaken" - ha ha ha. Du kan få sagt det.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!