mandag 26. desember 2011

God jul i heimen!

Jeg har kommet helt utav det, har ikke skrevet et innlegg på mange, mange dager. Jeg rakk bare ikke å være på jobb, og så komme hjem og  lage pakker og tenke på alt jeg skulle gjøre til jul som var helt nødvendig. Når det kom til stykket, gjorde jeg jo på langt nær alt jeg hadde tenkt, tenkingen tok jo ganske mye tid, men tenk, så ble det jul likevel. Selv om det så stygt ut en stund, vi hadde så forfeeeerdelig god tid. Huset var en jungel av pakkebånd og papir, så man nærmest måtte ha kompass for å navigere seg rundt i landskapet, og melstøvet gjorde at det til tider var dårlig sikt.  Jo da, det ble jul likevel. Da var det antakelig ikke nødvendig alt likevel da? Det man ikke rekker til julekvelden, kan man jo alltids gjøre ut gjennom romjula? Bare det at da skal man lese i bøkene man fikk, hvis man rekker det. Hadde det ikke vært for alle de trivelige folkene man skulle ha truffet. I går for eksempel, hadde vi slekta på besøk, de kom alle sammen, de som bor i nærheten, og husbonden serverte and og rødkål. Den beste rødkålen jeg har smakt i hele mitt liv, tror jeg.

Jeg tenkte forøvrig at jeg skulle vise dere bilde av juletreet. Et utrolig perfekt uperfekt tre. Vi har i et par år kjøpt edelgran, men det funker bare ikke. Den er alt for perfekt.I  år ble det derfor furu igjen, men vi var så sent ute, at det bare var noen få igjen å velge i. Vi tok den med greiner hele veien rundt! Furu er perfekt til gammel juletrepynt! Det er så glissent at kulene har mye plass til å skinne på  for oss som er til stede! God romjul!

I have not been blogging for days, or more than a week, may be. Thinking of all I had to do before christmas, took too much time.I did not do much, though. Under are some pictures of our perfectly unperfect Christmas tree, it is a pine tree, and it is very good for showing off vintage christmas ornaments!

Noe er kjøpt i Polen og Tyskland, noe på antikvitetsforretninger og hos Finn

Noe har vi hatt i nærmere tredve år, det første juletreet var med
røde kuler og røde treperler på en tråd

Something old, something new, something vintage, something antique

This little boy are an antique market find from Berlin, the bell is also vintageThis bird is german, and a real art piece, handpainted and beautiful

6 kommentarer:

 1. Så skjønne, gamle juletrekuler du har. De er så skjøre og fine. Nydelig. -Husfruas Memoarer-

  SvarSlett
 2. God kveld! Så nydelige kuler! Helt skjønne. Jeg har også kuler som er over tretti år gamle. Jeg kaller de; colargolkuler. De er av isopor med silketråd = barnevennlige kuler. Kjøpte de i bruktbutikken før jul for 20 kroner. De pynter treet vårt i år sammen med flagg. Jeg har gran. Et lite tre som står på et bord. Vi har liten plass, derfor kan vi ikke ha et stort ruvende tre. Jeg kjøper alltid det treet ingen vil ha. Derfor er det litt skjevt og rart. Jeg liker det. Apropos å spise i et jafs og gjøre ting i et jafs, det ligger til min natur. Visst det irriterer alle, oi, da ligger jeg tynt an, he he. Tror neppe jeg klarer å endre den tilbøyeligheten. He he. Men konsekvensen, hm, den høres interessant ut. Riktig god andre juledagkveld til deg. Her i huset blir det rolig kveld. Full arbeidsdag i morgen.

  SvarSlett
 3. Herlig juletre. Vi har også pleid å ha furu. Jeg synes det er mest koselig. Men i år har jeg to alternative trær. Et av gamle planker og et annet av rekved.

  SvarSlett
 4. Hej Lise!
  God fortsättning! Hoppas du haft en riktigt trevlig julhelg!

  Vilka vackra dekorationer du har i ert julträd!

  Klem Jenny

  SvarSlett
 5. Nydelige kuler og figurer! Ja julen kom litt vel raskt :) God romjul til deg Lise :)

  SvarSlett
 6. Jammen er vi forskjellige vi mennesker........jeg blir aldri fornøyd og streber hvert år for å finne den perfekte Disney edelgrana....

  Ønsker dere en fin romjul!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!