fredag 30. desember 2011

The Queen of Good Intentions, and a Happy New Year

Jeg er vel selveste dronninga av gode forsett. Og temmelig langt fra å være dronning når det gjelder å gjennomføre noenting som helst. Vel, på jobb må jeg vel kunne si at jeg gjør det jeg skal, selv om ikke alle er enige i det heller. Men hjemme: jeg har planer om at alt skal være på stell til en hver tid. Det skal være ryddig, og fint, slik at hjemmet vårt skal kunne vises i interiørblader, kan jeg drømme om. Men kommer det til å skje? Aldri. I alle fall ikke om de skal ha med alle rommene. Det er som å gå fra Sodoma til Gomorra, etter ødeleggelsene, vel å merke. Og andre gode forsetter? I år skal jeg i alle fall skrive julekort til alle vi har lyst til å ha kontakt med. Men skjedde det, sånn før jul. Å nei da. Så skulle jeg gjøre det i romjula da. Har jeg gjort det? Har vi sendt julekort til alle vi kjenner i Stavanger, alle slektninger her og i USA, studievenner og så videre. Nei, det har vi ikke. Selv om de har sendt til oss. Vi får leve med skamma. Men det skal dere vite, vi hadde tenkt.....

Årets julekort til dere som ikke har fått, er faktisk to. Det ene har dattera mi laget, vi fikk det fra henne i fjor. Finurlig i sine dybder, dere får ingen forklaring fra meg nei. Som om den skulle finnes. Det andre kortet er kopi av et kort som ble gitt ut under, eller rundt forrige krig. Ingen Coca Cola-nisse akkurat.

Og så ønsker jeg dere ei riktig god jul, for de dagene som er igjen, og et godt  nytt år! 

I am the Queen of Good Intentions. It would have suited me well to have a corps of servants to do what I thought should be done. But as I have not, there are for example no christmas greetings card from me this year. Oh yes, I had the intentions, I really had. I was to start early, and write to God and everyman, as we say in Norway. Well, at least to all those who are writing to us, even thou they have not received a single response for thirty years. They still carry on, what a wonder. What a wonder you are, all our old friends and relatives. And every year I think; well, I did not have enough time before Christmas. I will do it between Christmas and New Years eve. As if this will ever happen. Oh no. Well, what can be easier to do than post a christmas card or two here in my blog! That I will do! 


The first one is the one we got from our daughter last Christmas, she has made it herself (and she has the copyright to it, please do not copy without asking) . The other is a christmas card sent to one of my relatives during World War II.

To all of you; A Merry Christmas, for the few hours that are left, and a Happy New Year!

Copyright Ingrid B.M, please notice that what seems brown here, is rather golden. For example under Honey...
and also the small brown patch at nr 79...

3 kommentarer:

 1. Hej Lise!
  Skönt att höra att det är fler än mig som är dåliga på att få iväg julkorten;)

  Vilka fina kort du visar, vad duktig din dotter är!

  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  Klem Jenny

  SvarSlett
 2. Det høres ut som at ditt viktigste nyttårsforsett kanskje bør være å senke krava en smule ;) At det å ha alt på stell er umulig, tror jeg vi er mange som kan skrive under på. Jeg støtter meg til dem som hyller det uperfekte, som feks Christine Koht. Tror kanskje boken: "Perfectly Kept House is the Sign of A Misspent Life: How to live creatively with collections, clutter, work, kids, pets, art, etc... and stop worrying about everything being perfectly in its place." er noe for oss :)

  GODT NYTT ÅR!

  Og takk for alle hyggelige og morsomme kommentarer hos meg. På kommentarfronten er du i alle fall en mester allerede!

  Klem, Heidi

  SvarSlett
 3. Godt nytt år, og takk for alle hyggelig kommentarer i 2011, jeg stemmer i den siste setningen til Heidi. Håper vi kommenteres masse i 2012. Klem fra Stilleben

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!