søndag 11. desember 2011

Velkommen inn

Endelig vinter, endelig begynner julestemningen å sige innpå. Husbonden er ute og går på ski, jeg hører på radio og hekler! Fikk plutselig ånden, kanskje til og med juleånden, over meg. Tror nok det blir gave, men jeg sier ikke noenting om hva og til hvem altså! Vi har utrolig mye mønsterbøker liggende, og heldigvis fant jeg også den husbonden bragte med seg. Da jeg traff ham, heklet han jevnt og trutt. Gjett om han greide å sjarmere sin senere svigermor, og også hennes vennine, ved å hekle handelnett til dem, i jutegarn. Unge menn, om det skulle være noen av dere som leser bloggen min, dette er et lurt innyndingstriks! Hekle vesker til svigermor!

Jeg har truet med å starte en interiørblogg,  det gjør jeg altså ikke, men siden vi hadde gjester i går kveld, skal dere få se hvordan det en veldig sjelden gang kan være her. Det gjelder å be gjester ofte nok, så vi får rydda litt. Serviettene understreker menyen, eller i alle fall nesten; vi hadde hjortegryte, ikke elg.

It is winter at last, my husband is out skiing (cross country). I am listening at the radio, about fado music, and crocheting. (christmas presents, I will not tell what, or to whom) My husband did a lot of crocheting when we met, and he won his mother-in-law's heart when he crocheted a bag for her. A very smart trick for son-in-laws-to-be. Hereby recommended. Yesterday we had some friends over for a meal, and I want to show our livingroom/kitchen when it is almost tidy. Please  do not see my bag, and a lot of paper on a chair. 


15 kommentarer:

 1. Så koselig spisestue med pent dekket bord! Likte det du skrev om at det gjelder å be gjester ofte, for da blir det ryddet. Så flink du er til å hekle! Jeg liker veldig godt å hekle - etter, ja hva skal jeg si...fantasien. Det er nydelig farge på garnet.

  SvarSlett
 2. så fint hus! og dekket bord! i allefall den delen vi ser da... fint med gjester- har samme vane. det med rydding mener jeg ; )
  Julestemning er her pg . med snø og glatt føre .... deilig!

  SvarSlett
 3. Så koselig! Det er alltid hyggelig å spise gode måltider sammen med familie og venner. Jeg har gått fra fest til fest denne helgen :) Så spennende hekling, dette blir nok en god og fin julegave!

  SvarSlett
 4. For et koselig rom! Jeg liker også å ha en unnskyldning til å rydde;-)) Blir så fint - og så er det en ekstra hyggelig bonus med godt selskap, da.

  Fikk du forresten e-posten jeg sendte for en stund siden med adressen min? Kom plutselig på at jeg muligens burde dobbeltsjekke - det kan jo hende at jeg trykker litt feil på tastene av og til...

  SvarSlett
 5. Jeg liker veldig godt lampene dine! hvor kommer de fra? Gøy med en liten innblikk i huset ditt :) ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Så spennende stueløsning dere har.
  Mannen min sier stadig at vi bør invitere gjester oftere. Han er imponert over hvordan jeg faktisk kan få det til å se ryddig ut på ganske kort tid!
  Spennende hekling du har begynt på :)

  SvarSlett
 7. Fine heklerier - det glemte jeg å si. Jeg har forsøkt å få min mann til å begynne å strikke, så kan vi sitte ved siden av hverandre i sofaen og riktig kose oss. (Han drikker ikke kaffe, selv etter ekstrem eksperimentering fra min side med diverse kaffedrikker, så alle drømmer om koselige kaffepauser i tosomhet har forsvunnet ut vinduet - derfor kan strikking være et alternativ, kanskje).

  Godt e-postadressen min hadde kommet fram. Følte meg en smule utakknemlig som var så frekk å nevne det i en kommentar, men ble som sagt plutselig urolig for at mailen jeg sendte deg hadde kommet på avveie. Ingen hast, for øvrig - du skal i alle fall slippe å stresse for min skyld nå i førjulstida. Synes du skal kose deg i godstolen med hekleriet, jeg;-))

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelige kommentarer;
  Det er egentlig bare kjøkkenet dere ser på bildet, eller rettere, det som ikke er kjøkkendelen av det. Et hakk opp er stua, det er ¨åpen løsning over hele fjøla, så det er luftig og høyt under taket, og vi har aldri følelsen av at det er lite, selv om det er det.'
  Lampene er finske, enten heter de, eller firmaet, octo. De kostet en halv formue, men det ble som en pølse i slaktetida da vi pusset opp relativt grundig her.

  SvarSlett
 9. Koz.... skulle gjerne ha vært der til bords. Og skjelden bra mann det der..:-)

  Ha en strålende førjul.

  Klem Galleri Tove

  SvarSlett
 10. Wow! Imponert over mannen din som hekler! Og heldige dere som har snø, å som jeg ønsker meg jula hvit, men ute råder vind og regn og det minner mer om høst enn vinter. Får skape så mye vinter- og julestemning inne som mulig :)

  Du har det nydelig! Kjekt å få titte litt inne hos deg! Fint dekket bord!

  Ønsker deg en god dag
  Klem Tonje

  SvarSlett
 11. I likhet med andre kommentarer liker jeg også lampene - det lyste av dem at de kostet litt. Det er fint med slike pølser i slaktetida, slikt man ikke ville kjøpt om man veier fram og tilbake, fram og tilbake før man kanskje ender i Taremareby.
  I samme slaktetiden brukte dere sikkert en del maling *S*
  Hekleriet kan jeg selvfølgelig også beundre, jeg som aldri ville finne på å hekle. Jeg får apoplektisk anfall av å se en heklekrok, og fullstrendig tverrlåsning av en hekleoppskrift. To sammenXstavYkastXbakXstavYtilbake!
  Jeg kan dessverre ikke påstå at Stettin for oss har stort andre kvaliteter enn at vi besøker vår studentdatter der.
  Første gang vi reiste på besøk dit, tittet damen i innsjekkingen forskrekket på oss og spurte om vi skulle på ferie til Stettin?! Hun var polsk og hadde studert reiseliv i Stettin og det var INGEN by hun ville anbefale som reisemål. He, he - tror hun har rett. Den ble sterkt bombet under krigen, og etter krigen ble den bygget opp på rasjonelt vis. De bygget ikke opp den gamle markedsplassen og det gamle bysenteret.
  Det er noen gjenskapte historiske bygninger, og det er to moderne kjøpesentre som de er veldig stolte av, men som kanskje ikke er det vi reiser for.
  På plussiden er gode resturanter med polsk tradisjonsmat. God service og hyggelige priser.
  Det er forresten greit og effektivt å ta Interglobus buss fra Berlin til Stettin. De har noen avganger fra Ostbahnhof og mange fra Schönfeldt. Toget var kanskje mer sjarmerende der det nærmest humpet mellom landsbyer og gårdstun, men bussen var mer bekvem. De tar f.eks god vare på bagasjen din. Det står på hjemmesiden hvor mye du kan ha med deg, og du må forhåndsbestille billett (som regel). Gikk greit på internett.
  God tur! Liv

  SvarSlett
 12. Digger også lampene dine Lise!
  Ser det er flere her som gjør ;)

  Ja, de gutta de gutta...
  Skulle bare visst..hehe

  SvarSlett
 13. Ett mycket härligt rum. Jag tycker om att det är så högt i tak och den andra våningen (etagen) man skymtar där till vänster.

  SvarSlett
 14. Se der ja :)

  Det spiller ikke noe rolle om det er styla eller ikke. Det er morro at du vil delta :) LIker fargene og borddekning!

  Lykke til :)

  SvarSlett
 15. Veldig fint hos deg :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!