søndag 12. desember 2010

I am not a Domestic Goddess

Men hva skal jeg gjøre da, når min egen Domestic God reiser over Atlanteren nå rett før jul. Kjøkkenbenken er full av modne bananer, så da er det bare å simulere åndsfrisk og gå på med forkrommet hals igjen. Det er selvfølgelig (ja ikke for dere som mot formodning skulle lese dette, men for oss her i huset) Nigellas bananabread det gjelder. Stadig vekk kjøper vi for mange bananer, og da er banankaka ei fantastisk løsning. Her trenger vi ikke kaste nei!


Dere finner oppskriften slik Nigella skriver den bak koblingen ovenfor her. Oppskriften har jeg funnet i Nigellas  kokebok How to be a Domestic Godess 


Jeg oversetter oppskriften  for sikkerhets skyld:
  • 100 gr sultana-rosiner (jeg brukte vanlige, det går omtrent like greit)
  • 75 ml bourbon eller mørk rom (og her måtte jeg fint bruke Chivas regal, det går nok også fint)
  • 175 gr kveitemjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron (det hadde jeg ikke, jeg krysser mine fingre for at det går greit lell. )
  • 1/2 ts salt
  • 125 gr usalta smør (og da dropper jeg selvfølgelig saltet og bruker vanlig salta smør)
  • 150 gr sukker
  • 2 store egg
  • 4 små veldig modne bananer (ca 300 gr uten det svarte skinnet på), most
  • 60 gr hakka valnøtter 
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
  • bland alkohol og rosiner og la det koke opp. Sett på lokk og la det stå en time til rosinene er fulle , og mesteparten av væska er forsvunnet. Tøm av. Bland bananer, smelta smør, valnøtter, rosiner. Tilsett ett og ett egg som er vispa lett. Tilsett til slutt alt det tørre, ha i form og steik minst en time på 170 grader midt i ovnen. Pass på at det ikke blir for brunt på toppen, legg evt. papir over. Avkjøl i forma først, så evt på rist. Jeg bakte dobbel porsjon nå, og skal prøve hvordan det går å fryse dem ned til jul.
  •    

3 kommentarer:

  1. Og hva gjør en stakkar som hverken har bourbon, mørk rom eller chivas regal? Bruker cognac, kanskje? Slike fine som blir sendt over Dovrefjell? :-)

    SvarSlett
  2. Konjakk går kjempefint.Det er vel ikke så mange som kjøper Bourbon her i Norge, kan jeg tro. Poenget er at de skal være litt voksne. Og konjakk håper jeg dere har i huset, for det kommer nok ingen over Dovrefjell i dag. Man er blitt presenil

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!