Dere finner oppskriften slik Nigella skriver den bak koblingen ovenfor her. Oppskriften har jeg funnet i Nigellas kokebok How to be a Domestic Godess
Jeg oversetter oppskriften for sikkerhets skyld:
- 100 gr sultana-rosiner (jeg brukte vanlige, det går omtrent like greit)
- 75 ml bourbon eller mørk rom (og her måtte jeg fint bruke Chivas regal, det går nok også fint)
- 175 gr kveitemjøl
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron (det hadde jeg ikke, jeg krysser mine fingre for at det går greit lell. )
- 1/2 ts salt
- 125 gr usalta smør (og da dropper jeg selvfølgelig saltet og bruker vanlig salta smør)
- 150 gr sukker
- 2 store egg
- 4 små veldig modne bananer (ca 300 gr uten det svarte skinnet på), most
- 60 gr hakka valnøtter
- 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
- bland alkohol og rosiner og la det koke opp. Sett på lokk og la det stå en time til rosinene er fulle , og mesteparten av væska er forsvunnet. Tøm av. Bland bananer, smelta smør, valnøtter, rosiner. Tilsett ett og ett egg som er vispa lett. Tilsett til slutt alt det tørre, ha i form og steik minst en time på 170 grader midt i ovnen. Pass på at det ikke blir for brunt på toppen, legg evt. papir over. Avkjøl i forma først, så evt på rist. Jeg bakte dobbel porsjon nå, og skal prøve hvordan det går å fryse dem ned til jul.
Og hva gjør en stakkar som hverken har bourbon, mørk rom eller chivas regal? Bruker cognac, kanskje? Slike fine som blir sendt over Dovrefjell? :-)
SvarSlettKonjakk går kjempefint.Det er vel ikke så mange som kjøper Bourbon her i Norge, kan jeg tro. Poenget er at de skal være litt voksne. Og konjakk håper jeg dere har i huset, for det kommer nok ingen over Dovrefjell i dag. Man er blitt presenil
SvarSlettVi har! :-)
SvarSlett