mandag 1. august 2011

Kulturbeitevedlikeholdsstyrken

Jeg er veldig glad i språket vårt, vi kan lage så lange og nye ord vi vil, det er bare å legge til. Svartvasshammartunnellen for eksempel, er et slikt ord, satt sammen av Svart pluss vatn pluss hammar pluss tunnell. Og kulturbeitevedlikeholdsstyrken. Ja, dere skjønner prinsippet. Men ikke hvem dette er. Ikke med en gang. Velforeninga her vi bor, altså vi, eier en geiteflokk, selv om vi bor i byen, landets tredje største. Hver vinter betaler vi for fjøsplass og stell for dem på Voll 4H-gård i Trondheim. Men om sommeren får de arbeide for føda.  Da er det meningen at de skal gnage i seg så mye som mulig her på haugen, slik at den ikke gror igjen. Jeg trenger vel ikke å si at dette er populære gressklippere, men nå sa jeg det likevel. De har forresten noen sauer med seg også, jeg vet ikke helt om vi eier dem eller om de bare dilter etter som sauer gjør.

I love our language; we can make new, and long words whenever we want to, just by adding. Take Svartvasshammartunnellen for example; It is made by Svart (black) + vatn (lake)+ hammar(small steep mountain)+ tunnell. Kulturbeitevedlikeholdsstyrken is also a word like that, but I do not know if I can translate it. I made it up myself. Anyway; we in our neighbourhood own together some goats.In the winter they are in a barn near by, but during summer they have to work, i.e eat as much they can of grass to maintain our old grazing areas. Our goats are very popular gardeners.
9 kommentarer:

 1. Hei Lise :)Så fine gressklippere dere har!!! kjempesøte :) Nå drar vi en uke til Hellas. Bror min ga kona si en tur til Mamma mia øya i bursdagsgave, hun elsker å synge Abba :) Det blir to jenter og to damer på tur, mor og datter X 2, vi gleder oss :) Klem til deg

  SvarSlett
 2. Hei igjen :) Takk for tipset om kindereggfigurer. Jeg hadde egentlig kjempelyst til å besøke containergirl i Stjørdal, men det var stengt da vi kjørte forbi...

  SvarSlett
 3. Fantastisk å ha en sånn gjeng i en velforening! Da hørtes velforening plutselig ut som noe bra som kan brukes til noe nyttig.
  Jeg har forresten en ukjent vedlikeholdsstyrke her jeg har flyttet også. Av og til bråker det noe forferdelig langs veien og når jeg senere går etter posten, så ser jeg at vips -det er klippet langs hekken min på utsiden langs veien. (Men ikke hos naboen over veien...) Håper ikke dette egentlig er en avtale med hun som bodde der før og at jeg egentlig skal gå til en nabo med en flaske vin hver lille julaften eller noe sånt. I så fall aner jeg ikke hvem jeg skal gå til...

  SvarSlett
 4. så koselig! - og det med norske språk; disse lange ordene... mmm fortsatt ikke så sikker jeg liker dette ; ) men det blir annerledes her hos deg. lettere.
  takk for oppmuntrende ord. og jeg finner alltid tid for venner
  ha en strålendes dag : )

  SvarSlett
 5. Kjekke gressklippere :) Noen venner av oss har et fantastisk sted like utenfor Sandnes sentrum. Der har de en flott stor eiendom og ute på gressplenen deres går det tre slike og holder gresset deres vedlike (i alle fall på baksida) :) Alltid like stas for barna å besøke dem :)

  Vi har hatt en deilig sommer. Skulle gjerne hatt enda mer av det deilige solskinnet, men vi har utnyttet sommerdagene godt med det været vi har hatt i juli :)

  Har du hatt en fin sommer?

  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Jeg ELSKER lange, sammensatte ord. kulturbeitevedlikeholdsstyrken var en herlig variant.
  Geiter er noen artige dyr, klart de er populære gressklippere. Nyttige også.

  SvarSlett
 7. Herlig! Så smart og så koselig! Regner med at hele velforeningen stemmer i med Å jeg vet en seter, med så mange gjeter..... *S*
  Geiter er morsomme dyr. Aktive og artige. Stange kan de, og i min barndom spiste de også tobakk. Regner med at tobakkspisingen er lite politisk korrekt og dermed fjernet fra spiseseddelen nå.
  Flotte bilder - jeg synes jeg både hører og lukter dem :-)
  En god dag til deg, og ja, kjøpene kommer på blogg - klem fra Liv

  SvarSlett
 8. Fine!! Skulle gjerne hatt noen sånne selv i hagen, geiter er så morsomme:)
  Prøver å være tilbake på blogg nå, men vanskelig å tenke i varmen..! (Kontoret mitt er sååå varmt).
  Lange ord, ja. Jeg syns ofte tunneler får rare navn igrunn.

  SvarSlett
 9. Herleg, herleg! Geiter er sånne godhjerta dyr! Flott idé!

  Janne sitt galleri ligg på Nedstrand, Tysvær kommune, aust for Haugesund, vest for vannskillet osv, osv;-) - og ja; absolutt verdt ein tur innom!

  Klem

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!