torsdag 25. august 2011

Vesle Daniel skal ut i verda

Vesle Daniel skal ut i verda
og gjer kista klar i denne stund.
Over store hav mot sør går ferda
med ”San Salvador” av Haugesund

Denne sangen har kverna rundt i hodet mitt de siste dagene; Vesle Daniel skal ut i verda. Men det er ikke Daniel, det er vår egen en gang lille sønn som skal flytte hjemmefra, i morgen! Og siden han  er yngst, blir det bare oss to gamle igjen. Jeg skulle til å si oss to ensomme gamle, men det stemmer jo ikke, for ensomme er vi faktisk ikke. Men det blir tomt i huset, særlig sidan han far sjølv i stova ofte er ute og reiser. Gutten har foreslått at jeg skal kjøpe meg hund, en puddel, men jeg kan vel ikke diskutere politikk og de siste teoriene om menneskets opprinnelse med en hund vel. Det blir tross alt ikke mer enn berre ein hund. Uff, jeg gruer meg. Jeg gleder meg på hans vegne, selvfølgelig. Jeg har alltid sagt at de skal dra hjemmefra senest når de er 25, og har truet dem med at jeg ville gå til rettsak hvis de ikke skaffet seg selvstendig liv til da, men når det nå kommer til stykket.....

Må man vel bare si: Lukke til på ferda!Bildet er fra bryllupet til søstraOur son is moving out tomorrow, he is going to a "Folkehøyskole", a kind of a free year, but with school. He is attending a course in Film, everyting about film, from making film to film history. The nest is going to be veeery emty, and I am not looking forward to that. However, this is exactly how it should be, children should not stay at home to long, so I am glad for him!


8 kommentarer:

 1. Lykke til, unge mann :)
  Folkehøyskole er en fin overgang fra hjemmet.
  Han blir fremdeles tatt vare på og ikke helt overlatt til seg selv.
  Hvor skal ha gå?

  Har visse problemer med min blogg i dag.

  SvarSlett
 2. jeg bodde med mamma til jeg var 28!!! vel, det var nesten for jeg bodde på den andre siden av huset ; ) glemmer aldri ansiktet til R når han fant ut dette... men sånn var det og er det i Hellas. familie klarer seg ikke hvis de ikke holder seg sammen. men her i Norge er jeg enig med deg. 25 er en grei grense... lykke til til sønnen din ...og til deg ; )

  SvarSlett
 3. Han er 19 år nå. Jeg var faktisk bare 16 da jeg flyttet hjemmefra, for å gå på folkehøyskole. Og da jeg gikk på gymnaset, kunne jeg jo ikke bo hjemme. Alt for lite sted til det.

  SvarSlett
 4. Det blir fint med et år på folkehøgskole! Det gjorde jeg, og det var en perfekt overgang når man flytter hjemmefra:-) Her nord er det sett på som litt underlig å bo hjemme etter fylte 20-21. Men har inntrykket av at lenger sør er det vanligere at man bor lengre hjemme. Vet ikke om det stemmer, men har hørt om tilfeller at man bor hjemme til 28, som Demie forteller her:-) he he. Lykke til til den unge mannen!

  SvarSlett
 5. Uhuuu... det er ikke lett, det der! Mine flyttet hjemmefra da de var 16, og gjett om det var grusomt! Det viste seg å gå helt fint både for barn og foreldre. Sannelig gikk det ikke ganske fort å venne seg til å ha bad, kjøleskap og skohylle for seg selv. Menyene var ikke lenger tilpasset en treningsgal og kostholdsbevisst gutt eller en jente som endret preferanser i matveien hver annen dag.
  De overlot riktignok både vedbæring, fyring og hudelufting til mor og far, og det var igrunnen no' skit. Hund ville jeg i alle fall ikke skaffet meg.Frihet må nytes uten måtte forte seg hjem for å lufte dyret eller måtte hoppe ut av sofaen midt i Midsumer Murders fordi lille hund må på do-tur *S*
  Lykke til - Liv

  SvarSlett
 6. Lykke til - både til den unge mannen og de som sitter heime. Vi som har tid til overs og et fingerbøll eller to får sette i gang og brodere litt - jeg tror jeg må starte på denne: http://www.designersdeskusa.com/Empty%20Nest%20-%201388%20-%20$48.00.JPG

  SvarSlett
 7. Hei på deg :) Så kjekk en sønn! Ja jeg begynner å skjønne meg på dette stadiet i livet, min datter er 17. Jeg tror det er lettere å la barna "gå", om man som foreldre har egne interesser som ligger på vent... nå har vi plutselig mer tid alene - dermed kan jeg bruke tid på blogg :) Jeg har forresten veldig mange gode minner fra året på friluftslinja ved Folkehøgskolen/Akademiet i Rauland :)

  SvarSlett
 8. He looks very smart! My eldest son Dylan starts Lycée next week and I'm already thinking about him leaving home. He'll be specialising in art & cinema so similar to your boy.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!