torsdag 6. oktober 2011

Hvem var det som gjorde det? /Whodunnit?

 Disse inderne befolker den ene av de 24 montanahyllene våre. Det foregår nok både det ene og det andre der når vi ikke ser, det er ganske tydelig! Politmannen til venstre lurer fælt på hvem som har knertet hodet av vaskemannen bakerst!

Disse figurene tok mannen min med seg fra India, da de flyttet hjem igjen til Norge i 1968.  De representerer forskjellige kaster, yrker og landsdeler, og er veldig, veldig fine. Jeg strever litt med å finne en fin måte å stille dem frem på, så de står inne i skapet og blir kikket på av og til. Sønnen min flyttet litt rundt på dem i dag for å få dem til å snakke sammen, og sannelig gjorde de det!

These indian figurines is my husband's. He lived with his family in India, and he brought these with him when they moved back to Norway in 1968. They are  representing different casts, professions and states. I have some difficulties with how to display them,  so they are mostly  in a cabinet. My son moved them around to day hoping that they would speak together, and I really think he succeded ; the policeman to the left is asking the others who snapped the head off the laundry man!

7 kommentarer:

 1. God morgen. Håper du har hatt en god natt søvn. Tusen takk for hyggelig kommentar. Alltid hyggelig når noen liker innlegget og bildene jeg tar fra vårt underlige hjem. Det er absolutt ikke fint, det er trangt, rart og underlig og kanskje litt mystisk. Men jeg må innrømme at jeg omgir meg med mange fine ting. Som jeg synes er fine (andre kanskje rare) og som jeg har samlet på gjennom mange år. 20 år faktisk har jeg samlet på gamle saker og ting (så jobber jeg med kulturhistorie og er veldig fascinert av hvordan tingene er levninger fra en svunnen tid). Nå må jeg avslutte. Merker jeg kunne ha skrevet langt - men må gå til dagens arbeide. Riktig god helg til deg. Ang. skygger - liker skyggebildet ditt.

  SvarSlett
 2. Kul att fantisera kring figurerna och vad som hänt och vad de tänker.

  SvarSlett
 3. det er sikkert flere hirtorier en kan lage om de. bare å bytte litt plass på dem og historien fortsetter... de er nydelige : )

  SvarSlett
 4. Du har nå mange morsomme ting, virker det som, og god fantasi :)

  SvarSlett
 5. Spennende figurer. Disse figurene kan jo bli morsomme å leke med for evt. kommende barnebarn også, eller er de litt skumle kanskje...Jeg liker miniatyrer! Jeg kjøpte noe smått på Stjørdal i går, og tenkte egentlig å bruke dem på skolen, men i dag har jeg lyst til å ha de selv :) JA, det hadde vært koselig å møttes over en kaffekopp - det må vi få til, her eller der :) God helg til deg Lise :)

  SvarSlett
 6. Hej Lise!
  Vilka fina figurer från Indien!

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Klem Jenny

  SvarSlett
 7. Fine figurer, og jeg skjønner at de setter fantasien i sving. Min fantasi settes ofte i sving når jeg ser headeren din- det bildet er så flott!!! (Håper jeg har sagt det før, men er redd jeg har glemt å gi deg det komplimentet...)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!