tirsdag 11. oktober 2011

Kyrne på toppen av Monte Tezio- The cows at Monte Tezio


Da vi var i Italia i fjor sommer, gikk vi en del turer, også fjellturer. Problemet var at det var så varmt, så vi stod opp før sju og kjørte avsted for å gå på Monte Tezio. Turen var fin, og vi kom opp så tidlig at det ikke var varmere enn en gjennomsnitts norsk sommerdag. Vi traff faktisk en gjeng gamle gubber med hunder som var på trøffelsanking. I år greide vi å treffe den eneste dagen i hele sommer det regnet i Italia, det var godt gjort. Det var så surt på toppen at vi ikke orket å gå bort til det store jernkorset som står på kanten. Og så traff vi disse livsfarlige kyrne da, de var der i fjor også, så vi fant vel forsåvidt ut at de ikke var farlige. Men en liten kjepp hver var godt å ha, i tilfelle de viste seg å være mannevonde likevel. Men fine, det var de!

When we were in Italy, we went up to Monte Tezio (Umbria, not far from Asissi), we chose to walk there the only day it was raining in Italy this summer. We were not alone, a lot of possible aggresive and dangerous cows were there too. They were not interested in us, thou..

3 kommentarer:

  1. Hei Lise og takk for hyggelig og lang kommentar fra deg. Håper du fortsetter med det. Du er trofast i mitt kommentarfelt og det setter jeg stor pris på. Du er også tidligere korsanger! Så flott! Da skjønner du nok hva jeg mener med å starte julen tidlig. Men trist å høre at du ikke kan synge mer grunnet astma. Uff, det greiene der har jeg også slitt mye med. Men er bra nå. Sleit veldig med pusten etter begge barnefødslene. Men nå er jeg fin.Og trenger ikke medisiner. Håper du - nærmerere jul - blogger julekulene dine. Elsker de småtingene! Helt frelst egentlig. De er skjøre, vakre levninger fra den gode, gamle julen som var den gangen man ga ullsokker - lesta - i julegaver. Vel, jeg kunne ha skrevet langt jeg også, men har bare tatt meg 5 min. kommenarpause mellom undervisningsøktene. Ha en god dag. Vi kommenteres!

    SvarSlett
  2. første gang jeg så kuer ( ekte levende kuer ) var i Norge! jeg bare roppet "kuer! kuer! " og R. ristet på hode... ellers har vi møtt noen kjempe selskapsyke kuer på Røros, som var veldig søte og ikke farlige i det hele tatt... tror jeg da ; )

    SvarSlett
  3. ah så søte kuer. og den fine italienske skogen. snill i forhold til den norske. En kjepp er veldig bra å hå på fjellene uansett, men mest pga hunder og slanger!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!