torsdag 9. februar 2012

Jeg elsker sofaen min!

Ja, det gjør jeg!  Den passer for gammelt folk, selv om vi var ganske unge da vi kjøpte den, har hatt den i 15 år minst. Den er litt høy, slik at vi ikke trenger heisekran for å komme oss opp av den, eller må få sendt ut letemannskaper for å finne oss mellom dynene. Det er, eller var, en skikkelig fin dansk sofa. Og så er de grønne. Ja, jeg glemte å si at det er to. De er like. Den ene er min, den andre husbondens. Her sitter vi med føttene opp og vendt mot fjernsynet, enten det står på eller ikke, men det gjør det for det meste. Dessverre. Jeg har blitt veldig flink på multitasking. Jeg sitter i sofaen, diller på data, ser tv, og hekler litt, mens jeg kanskje kikker litt i et blad. Det er den beste avslapningen jeg vet. Dessverre blir  litt for ofte, og litt for lenge. I dag jobbet jeg til klokka var ca 20, så jeg synes jeg har god unnskyldning for ikke å gjøre noe mer fornuftig i hele dag. Dette er hva jeg kaller ordgyteri. Egentlig hadde jeg mest lyst til å vise bildene jeg tok i byen i dag, altså Trondheim. Jeg var hos legen for å få litt vårstemning; et skudd bjørk og et skudd gress. På veien dit kom jeg til å se opp, eller bort, på skyene mellom trærne. Kirketårnet er Nidarosdomens, sjølvaste.

I love my sofa! It is very well suited for elderly people , because it is rather high, and not too soft. That is a good thing, we can come up from it without help. When I sit in some of the very deep, very soft sofas, I am feeling an urge to call in the marines, to help me out of it. Well, it is nice too, in a soft green shade, like eucalyptus. It is danish, I think, and is made to last a lifetime. Well, I forgot to tell it is two of them, on for me and one for my husband. I have to admit that I am using mine too long too often, every day, to be honest. Here I am looking at the telly while I am surfing on the internet, pinteresting and blogging, a bit of crocheting, and well, to sum it all up, I am doing nothing. And now I am using a lot of words to tell you nothing, as well. What I really wanted, was to show you the photos I took to day, when I was on my way to my doctor. I happened to look up, and the skies between the trees were so beautiful. I live in Trondheim, Norway, and the church you can get a glimpse of, is our National Cathedral, Nidarosdomen.
8 kommentarer:

 1. Så fine og stemningsfulle bilder fra Trondheim - en nydelig by, syns jeg. Heldige dere som har en sofa hver - her sloss vi litt - men taperen får en god ørelappstol å synke ned i, så det er ikke lov å klage:)

  God kveld og klem fra Bente.

  SvarSlett
 2. Fine refleksjoner om en sofa, og flotte bilder fra Trondheim. Du er heldig som har anledning til å besøke en katedral når du har lyst. Sukk, skulle ønske det var meg. Katedraler, noe av det fineste jeg vet om.

  SvarSlett
 3. Visst er det nydelig meg trær mot himmelen over Trondhjem.
  Helt sikkert sant.
  Men, sant, innlegget handlet mye om sofa med tærne, og ikke trærne, opp og flakkende blikk. Hvor er bildet av disse ypperlige danske sofaene? Grønne som vårens gress eller høstens mose, fotballbanens kunst eller lettere mugne. 15 år er ingen alder for en god sofa - eller vel, vel - det kommer jo an på HVOR mye av familielivet som har utfoldet seg der :-) - god sofahygge - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. De kommer en dag! Jeg orket ikke snu meg rundt så jeg fikk tatt bilder, sjø

   Slett
 4. Kjempefine bilder! Fint å gå med nesa i sky ja, i Trondheim by :) Jeg har bodd der i to år, ett år på Møllenberg og ett år ved Løytenhaven. Kos dæ i sofaen du! Æ reise te Stockholm i natt, skal hente hjem ny inspirasjon :)

  SvarSlett
 5. Sitting on the sofa is often just what's needed!

  SvarSlett
 6. atmosfærisk innlegg. Både via sofaen OG via bildene ; )

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!