fredag 3. februar 2012

Rockheim, et besøk verdt

Vi har fått en ny attraksjon i Trondheim, for hele familien! Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Vi var der for andre gang forrige helg, og det er ikke verst, siden vi faktisk bor her. Ellers er jo attraksjoner mye enklere å få med seg når man besøker fremmede steder. Museet er lagt opp slik at man ikke får noe som helst ut av det, nesten, hvis man har knappeskrekk, her må du trykke, skyve, vifte, peke med laserpenn,  ja ta hele deg selv kan du ta i bruk. Du trenger dog ikke å synge, det gjør de andre for deg. Har du ikke vært på Rockheim, så kom deg avsted! Jeg likte nå særlig godt den elste rockehistorien, den som handler om min ungdomstid. Ikke det at jeg noensinne var Gluntanfan, men det var litt morsomt å høre dem igjen. Jeg husker da Gluntan spilte på fest på Bergtun, ungdomshuset heime, det var så lang bilkø, at du kunne gå på biltakene fra Kleive, sånn omtrent. Jeg var for liten til å gå, men det var det de sa, slik jeg husker det i alle fall. En lite avdeling med gjenstander er et også der, og bøker, blader, korsstingsputer og sennepsfarga sofa. Rett tilbake til barndommen. Et lite inntrykk av det jeg så, får dere her. 

We have got a new attraction in Trondheim, where I live, Rockheim. It is a national museum for pop- and rockmusik. It is an interactive museum, to learn anything at all, you have to point with laserpen, push buttons, wave your hands, move your body, in short, be a part of the exhibition. We were there last weekend, when we had friends visiting, it was a great success. So, if you are in this part of Europe,I will recommend a stop here! There were also a lot of items from the fifties and up to our time exhibited. A lot of them items I knew well from my teen age years, and childhood as well


3 kommentarer:

  1. Kul museum! JAg gillar den där 50-60-talsdesignen.

    SvarSlett
  2. God kveld. Så artig at du har samme type barnestol! Hyggelig visst du blogger lille stolen en dag. Rockheim - gleder meg til å se, befare det museet som jeg har hørt mye om. Både mannen og jeg (vi er begge museumsansatte - innsatte, he he) vil til Rockheim. En vakker dag rocker vi til Trondheim og håper ikke det blir lenge til.

    SvarSlett
  3. Mmmmm a red Thunderbird from the 50s!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!