søndag 5. februar 2012

Dette kan vi!

Jeg kan å hekle også, det glemte jeg å ta med

Som noen kanskje husker, hadde fikk jeg for en stund siden ei utfordring fra søstra mi, om at jeg skulle skrive positivt om meg selv, og ikke bare henge meg ut. Denne utfordringen gav jeg videre, under overskriften "Dette kan jeg". Veldig mange har vært inne og lest innlegget, og ganske mange har svart på utfordringen. Jeg synes det er tankevekkende at de fleste av oss greier å skrive to-tre ting som vi er gode på, men utover det blir det vanskeligere. Og kanskje har jeg rett i at vi som er rundt femti, har større problemer enn dere som er yngre. Men konklusjonen er denne:  Tilsammen er vi kjempegode:  Mange av oss, altså dere, er veldig kreative, Jenny kan kjøre snabbt bil, Liv brøler som ei løve, Linnosaurus er morsom, Alexia kan lage Dronning Maud-dessert, og så er vi organiserte, hyggelige og skikkelige. Bildet under er det Vesle Serena som har laget. Det er hun veldig flink til. Jeg lovde at jeg skulle trekke ut en premie blant dere som svarte på utfordringen, og det skulle være noe jeg har laget. Nå har jeg trekt, og det var Jorun med bloggen Bruder i hundre år som vant. Premien er pulsvarmere som jeg har heklet. Og Jorun, du kan velge mellom skarpt grønn, mørkegrønn, eller mer brunlige. Jeg må hekle dem først, men det går fort. Den skarpt grønne ser du over. 

Sorry, my english speaking readers. I will try to translate tomorrow, in the meantime, try google, it can give  you a  giggle...

Hehe, a good reason to write a traslation, see Hagar's comment ...

Ok, here we go: As some of you may be will remember, I got a challenge from my sister a while ago. She told me I am too harsh with myself, I do not say anything nice about myself at all. She told me to do so, really write anyting nice. Well, it is not easy, not at all. I gave the challenge to my readers too; write five you are good at. Many have read this particular post, and many took the challenge too. I think that for us over fifty, it is more difficult, than to those who are, let me say thirtfive. But the conclusion is clear; We are very talented and great persons! We are creative, Jenny can drive very fast, Liv can make very good lion imitations, Linnosaurus is very funny, Alexia can make a very complicated pudding, we are good at organizing (well, not me), we are nice, and pleasant persons. The picture above is made by Vesle Serena. She is a very good at making very good illustrations. I promised a gift to one of the contributors, and the winners are Jorun, with her blog "Bruder i hundre år". And the gift is a pair of crocheted , fingerless mittens. I am going to make them, see above!
13 kommentarer:

 1. høres kjærlig og kjempe koselig å lage premien selv! Det virker som du er flink idet og Lise!
  Ha en god god uke : )

  SvarSlett
 2. HURRA! Jeg vant! Jeg kan ikke tro at jeg var så heldig! :) Tusen, tusen takk! Så fantastisk!
  Og tenk at jeg vant pulsvarmere som du skal hekle! Jeg bruker mye pulsvarmere, har to par som mor har strikket i selbumønster, vakre, og ett par som søstra mi har strikket med perlepynt. Og så har jeg et par i velour laget av en kunsthåndverker her fra Bergen. Jeg er veldig fornøyd med alle, men de er mange år gamle alle sammen. Så jeg har tenkt at jeg burde få meg et par nye snart. Og nå får jeg det!
  Den fargen du viser på bildet ser sprek og energigivende ut, så den vil jeg gjerne ha. Gleder meg! :)HURRA!

  SvarSlett
 3. I had a good laugh right now- one day I'm going to write down all the unbelievable translation by Google...-)
  But I thinks I got it! It is hard to write about yourself and foe woman is even harder...(I something to think about) ...what is going to be hat the end (according to Google: heart warmer with pipes...:-)...?...xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, Hagar, you mean the chroceted, fingerless mittens?

   Slett
 4. Takk for hederlig omtale!
  I dag kan jeg også brøle som en fyllesyk og tungt-røykende løve. Aldri så galt at en skikkelig forkjølelse ikke er godt for noe *S*
  Ser du er langt over mitt hekleri-nivå. Eller.... jeg kan egentlig hekle - sånn rent teknisk. Jeg blir bare så rasende av oppskrifter. Det samme gjelder strikkeoppskrifter. Jeg kjøper oppskriftene, og det eneste jeg bruker dem til, er masketallet nede på bolen. Resten blir til fritt etter bildet og litt etter som strikkingen går. Så blir jeg skikkelig irritert på meg selv om jeg strikker ett erme, og lar hele greia ligge et år eller så før jeg begynner på erme to. Hvordan p..... var nå jeg strikker nr.1 ??????
  Pulsvantene blir flotte - du ER flink! - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er her pulsvarmere er lure. Jeg brukte bare mønster for å få til mønsteret, om du skjønner hva jeg mener. Ellers er det bare å hekle så langt du vil. Heklinga er så tøyelig, at det passer alle. For meg, for eksempel, blir de litt korte, fordi jeg trekker dem ut. Min venninne som er velig slank, får veldig lange. Men det gjør da ingen ting. Håper virkelig at forkjølelsen snart går over.

   Slett
 5. Det er så hyggelig å lese om din utfordring, og at så mange har tatt den. Var innom deg for litt siden og har tenkt på den siden. Lærte en øvelse en gang om å tenke på 3 gode ting som har hendt i løpet av dagen, og hvorfor de er gode, før du sovner. Har også noen andre slike flotte øvelser på lur. Det er utrolig hvor lett det kan være å tenke negativt om seg selv. Og så godt det er å oppdage at det ikke er tilfelle. At man ER god på noe. Ja, FLINK!

  Takk for mange flotte innlegg, det er en glede å følge bloggen din.

  Klem Mumsi

  SvarSlett
 6. Ja, det är bra att bli medveten om vad man är bra på. Men på något underligt vis så har man ju lättare att komma på vad man inte kan...

  SvarSlett
 7. You, my new blog friend, seem to have a very good sense of humour, leave lovely messages on my blog, and can speak more than one language!
  Did you know there is a gadget on Blogger that will translate for us English only speakers? Happy day to you Lise!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your very nice comment!

   Slett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!