mandag 9. april 2012

Påskepyntet hus, fra i fjor

Ombruk er omtanke, her er påskepynten fra i fjor....
Vi pynter ikke så veldig mye til påske når vi er i huset i skogen.  Men kyllinger, det har vi. De har sin faste plass på skapet, men i årenes løp har vi, det vil si jeg, her var det pluralis majestatis igjen, kjøpt stadig flere esker med kyllinger. Jeg synes de ser så fine ut når de står nedi pappeska. Så nå ble det noen på bordet også. Og når det gjelder servise, har vi nesten bare med gult. Diverse deler av kopper og kar fra Stavangerflint, det er ikke vanskelig å pynte til påske da!

We do not decorate much for easter when we are at our old farm house. But a lot of chickes are aroudn. They always have their alloted place . I love those boxes with chickens, I buy them because I love the box, but there are always somebody unboxing them for me.  Vintage Norwegina on the table, and homemade orange marmelade (from Sevilla oranges)

12 kommentarer:

 1. Hehe...passa bra at servise matcha høytiden ;)

  Har du denne i samlinga di eller:http://pinterest.com/pin/212091463671616346/

  So long...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det hadde jeg ikke! Kan du tenke deg, samle på barter!

   Slett
 2. Det var jo stilig! :) På rekke og rad vokter de alt som skjer :)

  SvarSlett
 3. Lise, I love those little chickens too but they don't come in a box in Canada....just cheap plastic with card behind!
  Mmmmmmmmarmelade!

  SvarSlett
  Svar
  1. Well, it is a cheap plastic box here too, but I love everything packaged..

   Slett
 4. Där passar kycklingarna fint på rad! Och du, vilka snygga tallrikar!

  SvarSlett
 5. Hei Lise, min alltid trofaste bloggkommentator! Jeg er ikke mye til kommentator for tiden, men akkurat NÅ fikk jeg ånden over meg;)

  De koppene passa jo perfekt til tallerknene. Er de også stavangerflint? Vi har asjettene (som mamma sier, det er kanskje et ord som må kjempe for å overleve), men koppene har jeg kun sett på reklame fra 60-tallet. Du tipsa om noen kopper som passa, er det disse? Dette er et favorittmønster, bare synd vi mangler kopper. Stort problem. Veldig stort.

  Ja, jeg anbefaler dragadrakter på det varmeste, ingen kvaler foran klesskapet om morgenen og ingen stramme bukselinninger. Og takk for at du ler av mine enrutere fra kunsthistorien, da er vi iallefall to! Nei, tre. Min kollega Ida lo også. Jeg satt og knegga og lo hele den kvelden jeg langde dem, mens samboeren min himla med øynene. Men siden vi er tre som lo, så skal jeg lage flere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koppene er Stavangerflint ja, og de to som er gule inni også, hører til serviset, den som er hvit inni, hører til et annet servise, men det gjør jo ikke noe. Ellers ble det laget kopper til serviset i de andre fargene som var i mønsteret også, noen av dem. Formen ble brukt på mange serviser, så de passer så fint sammen. Ellers har jeg brukt Teema-kopper fra Iittalaa til Stavangerflint (samme formen som mummikoppene, men ensfarvede). Jeg har både grønne og gule, som passer utmerket sammen. Dessverre lager de ikke de gule lenger, er du heldig, kan du få tak i dem på et restesalg.

   Ellers må det slankes kraftig, eller så er dragedrakt det neste.

   Slett
 6. Ha so cute and i like your vintage plates a lot, x

  SvarSlett
 7. Hej Lise!
  Hoppas du hade en trevlig påskhelg!

  De är så söta de där små kycklingarna, jag satte en sån i min systerdotter Veras hårtofs på påskafton:)

  Ha en mysig kväll,

  Klem Jenny

  SvarSlett
 8. Hi, hi ... det var koselig å se at flere enn meg har en ikke altfor hemmelig svakhet for disse sjarmtrollene av noe kunstfibervims.
  Jeg lurer på hvor lenge de er blitt laget, og hva som får dem til fortsatt å være i produksjon. Sånn bortsett fra at du og jeg kjøper dem trutt. Kanskje det er storsalg i Kina eller no'. I kyllingens år. Eller er det mangfoldige millioner som feirer påske i Kina?
  Det var en artig form for barnesikring moren din drev med *S*
  Funker det fortsatt? Sånn at deler av familien din ikke sniker til seg godteriet øverste i skapet voktet av en hel liten hær kyllinger :-)
  Nå har jeg akkurat ryddet bort mine, og slått fast at ryddingen også taler til disse kyllingenes fordel. Ikke knuser de, og skulle de pådra seg nakkebrudd, prolaps og hodeskaking, er det lekende lett å vri dem i fasong igjen. Helt uten kiropraktoreksamen.
  God uke til deg - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, nei de funker ikke lenger som sperre for noen som helst, nei. Og egentlig er det fint at resten av familien sniker seg til godter, så blir kaloriene bedre fordelt. Det er mange nok som legger seg på baken min som det er. Jeg husker forresten godt at jeg som barn fikk i gave et påskeegg, med en bitteliten slik kylling inni, og da var jeg ikke lenger redd dem.

   Slett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!