tirsdag 10. januar 2012

Derrick- Aus der Reihe

Jeg har funnet den aller beste avslapningsmåte, nest etter å sove. Faktisk tror jeg at jeg sover også, sånn litegrann. Jeg ser på Derrick, rett etter at jeg kommer hjem fra jobb. Jeg har satt opptakeren på, slik at jeg alltid har noen episoder på lur. Det er bare helt fantastisk bra. Hvordan kan det da være avslappende? Alt går så sakte! Første halve episoden går med til å presentere alle personene som skal være med. Så skjer mordet, og Derrick løfter sakte opp telefonrøret og får beskjeden. Så tar han og Harry Klein på seg ytterjakkene, går sakte ut til bilen, låser den opp, tar på seg sikkerhetsbeltet og kjører av sted. Så forhører alle som forhøres skal, og så er saken løst. Derick snakker, og Harry bare står der. Han står og står. I dagens krimserier vises ingenting som ikke er relevant for løsningen. Ikke slik med Derrick nei. Harry står i hjørnet og venter, for et sted må han også stå! Så enkelt er det.

Serien som går nå, er sikkert midten av åttitallet. Det er genser i den helvide buksa som er snurpet sammen med et stramt, smalt belte. Det er knelange kjoler, permanentkrøller, korte og vide gensere. Sjefen sjøl er selvfølgelig ulastelig antrukket i dress, mens Harry Klein  av og til drister seg til dongeri, høy bukseføring og vid midjejakke. Også hockeysveis. Syntes noen noen gang at han var manneidelaet?

Og så interiørene da! Det er mange helt utrolig flotte interiør, stilige og flotte. Og nå skriver jeg ikke på ironisk altså. Og noen helt tragiske vi-har-mange-penger-og-må-vise-det-interiører. Morsomt, men fælt. I det hele tatt har de lagt mye arbeid ned i interiørene. Selv om det antakelig er en smule gjenbruk. Det er det i alle fall på skurkene. De varierer mellom en 10-15 skurker, tror jeg. En for hver aldersgruppe/miljø. De er så godt som alltid menn. To dager etter hverandre var det samme skurken, middelaldrende, tykkfallen  herre i framskutt posisjon, med vanvittig tykke briller. Skuespillerprestasjonene er vel ikke akkurat av det ypperste hele tiden, men lell...

 Derrick er klok, har alltid rett, alltid god tid, men er nesten tynget til jorden av sine tunge poser under øynene. Og så bærer han nok all verdens sorger på sin rygg, han smiler så godt som aldri. Det er tungt med alle diesen unbrachten leute. Hørtes dette tysk ut? Vet ikke helt om det er det. Jeg hadde 2 i tysk på gymnaset. Men det er  artig å trimme tysken litt også. Alt går jo så sakte, så sakte, at det ikke er vanskelig å først prøve å forstå hva de sier, så lese underteksten. Hvorfor jeg liker å se det? Har  jeg ikke forklart det her da? Det er summen av alt, tror jeg.

Alt dette får meg til å huske tilbake til da jeg var barn. Vi var litt tidligere enn vår slektning John til å få både toalett inne og TV. Mange fredager kom han og kona for å se detektimen, men først måtte han på maskindass, som han sa. Og så satte han seg godt til rette for å se, og falt momentant i søvn. Hvorom allting er, jeg anbefaler Derrick, som avslapning, og som tidstudie.

Was ist los? 


Guten tag, ich bin Derrick, kriminalpolizei, und dies' ist Harry, mein partner.
I have a great time with Derrick each afternoon. It is almost like sleeping, very relaxing..

14 kommentarer:

 1. "Fredag er min tv-kveld med spenningen på topp. Kriminal er alt for meg, det andre gir jeg opp. Jeg sitter klar i tv-stol(en) og skrur på kanal seks, nå er det like før det brenner løs med slagsmål, sjarm og sex"

  Jeg gleder med til å treffe dere i slutten av måneden, kanskje vi kan se på Derrick sammen? Vi ser på (sover på) Derrick flere ganger i uka. Jeg produserer alfabølger momentant

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det var du som tipset meg! Og ja, vi gleder oss til dere hjemsøker oss

   Slett
 2. haha Derrick er classic. Alltid så morro å se alle tingene rundt, som du nevner ovenfor! Skjønner godt at du finner det avslappende.

  ;)

  SvarSlett
 3. Utrolig morsomt, Lise!
  Så deilig at noe kan gå sakte.
  Da jeg var liten elsket jeg å sitte på gulvet foran TV'n og se på Francis Bull som kåserte mens neseborene dirret. Jeg forsto vel lite eller ingenting av hva han snakket om, ihvertfall husker jeg ikke noe av det. Men de buskete øyenbrynene og neseborene som beveget seg når han snakket fortryllet meg fullstendig. Og så var det noe så deilig betryggende med en mann som kunne sitte der og snakke om noe klokt og viktig leeenge. Ikke mye action der, nei.

  Morsomt når du skriver om onkel John. Han var en utrolig morsom onkel. Han fortalte om Eidsvågingene så vi trodde det var bare tullinger som bodde der. Ja, det var tider! :)

  SvarSlett
 4. He, he ..... min barndoms opplevelse av Derrick er så sterk at jeg har valgt ikke å se den igjen. Må beholde bildet av hele familien sammen i fars hjemmesnekrede sofa, ivrig spisende på noe så elegant som Knorr Champignon-suppe. En pose delt på 5. Hadde man bygd hus, så hadde man.
  Den gangen sovnet vi ikke! Men, jeg ble mobbet av mine barn i romjula. Jeg forlangte å se 2 episoder av Jessica Fletcher fra kl.15.40. Kl.15.50 sov jeg som en stein.
  Så, slipper du opp for episoder av Derrick, er Jessica Fletcher et brukbart sove-alternativ *S*
  God natt - Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det likevel, det kan ikke sammenlignes, så det kan ikke ødelegges heller. Og dette er ikke barndommens episoder, dette er fra slutten sånn cirka. På åttitallet.

   Slett
 5. har aldri sett på den! men jeg liker godt en annen sakte krim serie " Midsomer murders"
  spesielt de gamle episodene... så vidt jeg vet alle jeg kjenner synes det er veldig kjedelig ; )

  SvarSlett
 6. Hei på deg!!
  Har sett noen Derrick episoder i mitt liv, ja. Han var jo den store helten innen krim i mange år! Har du sett noe til Berger? En mann som jobbet på kontoret hos Derrick og som nok hadde en veldig liten rolle i serien....

  Ha en fin kveld og kos deg med neste episode:-))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har to episoder jeg ikke har sett, i påkommende tilfeller

   Slett
 7. Morsomt :) Jeg er oppvokst med Derrick og har i likhet med deg sett noen episoder i det siste. Jeg har også sett annerledes på serien nå; jeg har blitt fasinert av klær, interiøret, hendelsesforløpet, og at man egentlig aner hva som kommer før det skjer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, plutselig går det an å svare hver enkelt. Ingen Derrick i dag, jeg har forøvrig fått tips både om Jessica Fletcher og Midsumer murders

   Slett
 8. Humor!!
  Så artig at du likte lampene mine:-) Bare "pin" de du!

  Ha en finfin helg, Lise!
  Hilsen Maratonjenta.

  SvarSlett
 9. Når jeg var gravid slet jeg litt med å sove og trengte noe for å roe meg ned om kveldene. Da lå jeg og kjæresten min i senga med laptoppen og Derrick. Hver kveld. En ny episode, ofte de samme skuespillere, tysk ungdom på 80tallet i Munchen, fantastiske frisyrer også. Så trygt!

  Men før det så vi den hjemme i Italia, når jeg var barn. Alle sammen i stuen, særlig moren min var glad i den! Og jeg gikk og sang den melodien.....Fine minner!

  SvarSlett
 10. Jetzt geht's los! Hol' den Wagen, Harry!
  Grüsse,
  Berger
  Kriminalbeamter

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!