torsdag 26. januar 2012

En vårdag i januar

Jeg har møtt våren i dag, jeg. Nyser og hoster, og er potte dett i desen. Og jeg har ikke blitt splitter pine. Jeg har vært hos legen min og fått mine megadoser med bjørkepollen og timoteipollen. Men eg va ikkje åleina, på venterommet til legen satt en haug med unge menn kledd i svart med iphone på øret og laptop på fanget, og så var det noen kjerringer (krmt, lett middelaldrendedamer) som jeg, som satt og heklet. Etter hvert kom det noen yngre damer også. Jeg var der for tredje gang nå. Første gangen fikk jeg hver halve time et skudd med bjørk, tilsammen tre, så var det timotei på andre sluldra til jeg hadde fått tre. Da satt jeg der nærmere fire timer. I dag var jeg der ikke mer enn tre timer. Faktisk er det veldig fornøyelig; alle sammen blir trøttere og trøttere, og gjesper og gjesper, og sitter etter hvert og klør seg på skuldrene som apekatter. Det er så lytt at radioen må stå høyt på, så lese er det bare å glemme. Men hekle går fint, og jeg er til en hver tid oppdatert på hvilke fjelloverganger som er stengt, og hvilke det bare er kolonnekjøring på. Og tanken slo meg, tenk å få anledning til å bare sitte og gjøre ingenting i timesvis, uten at det forventes noe. Det er nesten så jeg er lei meg for at neste gang er jeg ferdig etter tre kvarter; da er jeg nede i bare et skudd bjørk og et skudd timotei som settes samtidig.

Og hvorfor gjør jeg dette? For å prøve å gjøre noe med at våren stort sett forsvinner for meg, det hadde vært så nydelig å føle seg frisk! Hver vår fra slutten av februar til slutten av mai er det allergi så godt som hele tiden, så er det ei ukes pause, og så er det gresset, og så burota og sånn går det. Mykji snørr og mykji tåra. Jeg skal gå noen uker til og få et skudd på hver skulder. Så blir det hver fjortende dag, og så en gang i måneden i to år. Jeg håper virkelig det virker!

Via pinterest har jeg funnet disse bjørkebildene, vakker men trasig:

Og from Etsy; Papernoodle: Little Red Riding Hood

I found this post difficult to translaate. I am an allergic, the birch and grass is not very good for me, now the doctor is giving me mega doses of those two, and the treatment shall give me immunity from birch and grass allergenes. I really hope that will be true! I will get injections for two years, first every week, then every second week , and then every month.

10 kommentarer:

 1. Da har vi enda en "greie" felles, men din variant høres hakket værre ut enn min. Jeg har også vært allergisk de siste ukene, men det er selvforskyldt. Jeg tok inn noen kvister som etterhvert la igjen mye gult støv i lufta, det var veldig dumt gjort av meg. Jeg håper kuren din virker! Slitsom å bruke masse krefter på allergi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er først og fremst upraktisk å være astmatiker, jeg hadde nok ikke en gang uforvarende tatt inn en kvist, jeg vet så alt for godt følgene...

   Slett
 2. JAg åker var sjätte vecka till sjukhuset och får en dos med gräs insprutat i armen. Ska få sådana sprutor i tre år. Fungerar som ett vaccin och har redan gjort mig bättre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel igrunnen det samme jeg holder på med, bare at jeg skal gjøre det i to år

   Slett
 3. Hørtes veldig slitsomt ut, med så mye allergi. Håper denne våren blir bedre, at det lvil lønne seg å ta alle disse skuddene!

  Ellers må jeg bare si at jeg virkelig, virkelig likte innlegget ditt om ting du er god på. Det er ikke lett å løfte frem sine bedre sider, og å hedre sine evner og ferdigheter. Men det er en viktig øvelse- og jeg synes at du gjorde en fin og bra jobb. Jeg har lyst å ta utfordringen fra deg- og er i tenkeboksen. tenk at det skal være så vanskelig å bare si gode ting om seg selv? Mystisk...

  God helg til deg og dine :)

  SvarSlett
 4. Jeg var skikkelig allergisk da jeg var liten. De skrev ut en pille som het Poleramin,tror jeg. Iallefall sov jeg hele våren. Nå er det bedre. Både allergien og medisinene.
  Lykke til med vaksiner-håper de hjelper!
  God helg

  SvarSlett
 5. i really smile at the paper cut out (is it?) of little red riding hood and wolf. you should know all things wolf pop into my life these weeks... long story, but like i say. i smile, i frown.
  ps - love the image in your header!
  n♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is a papercut, made by a very talented artist. Follow the link and see what else she has made.

   Slett
 6. I love birches
  and the paper-cut is fine
  and about your allergy
  I have been there
  and done that
  injections for 3,5 years
  for an other allergy
  but, in the end, I am glad I did it!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!