fredag 11. november 2011

Figgjofunn i Hommelvik

I dag har jeg vært på bruktbutikkraid,  både til Bruktbo og Zareptas krukke i Stjørdal, og til en bruktbutikk i Hommelvik som jeg ikke husker navnet på. Det var på sistnevnte at jeg antakelig gjorde det store kuppet. Jeg visste jo aldri fra før at jeg egentlig måtte ha et kaffeservise fra 60-tallet som heter Rolf og kommer fra Figgjo. Jeg visste det ikke fra før nei , men jeg visste det med 500 % sikkerhet at jeg måtte ha det da jeg så det. Eller forresten, ikke riktig med en gang, den vakte den lille biten av motstand i meg som jeg trenger for å virkelig like noe. Vi har for eksempel fire store malerier, og tre av dem likte jeg ikke helt med en gang. Og nå kan jeg nesten ikke tenke meg hvordan det kunne gå an. Slik var det med meg og Rolf også. Han var ikke en slik søtnos som flørtet vilt ved første øyekast. Han stod der i hjørnet og ropte stille og innstendig, og til slutt måtte jeg bare gi meg over. Det ble oss to. Jeg synes høre kommentaren fra han jeg deler hus og skap med; hvor skal du ha det hen da? Han vet likefullt standardsvaret mitt: Gubbe. Han er ingen gubbe i det hele tatt, men jeg har på en måte litt overtaket når jeg sier det, for han vil jo ikke være gubbe heller. Hvem vil det? Det er ikke mye gubbe over Rolfeserviset heller. Det er kjempestilig. Vi har mye brunt og grønt her hjemme, så jeg forstår ikke at jeg kunne tvile et øyeblikk en gang. For kopper og asjetter til 6, fløtesett og kaffekanne (som jeg sikkert kan bruke til te), alt i ubrukt stand,  betalte jeg 300 kr! Sa jeg kupp? Jeg gjorde det. Ikke enkelt å ta bilder inne nå, og duken er skrukkete, men jeg synes ikke jeg har tid til å stryke heller, jeg har annet å gjøre, skrive blogginnlegg for eksempel...

I have been raiding charityshops and junk shops to day, and I did some rather good finds. The best, or one of the best, is this set of 6 cups with saucers, plates, milk and sugar set, and coffee pot. It is made by an Norwegian designer in the sixties, named Rolf Røysland at Figgjo. I did not like it by first glance, but by the second I loved it, and had to buy it, even thou my two houses and all cupboard are stacked with stuff already. As I am writing this post, I am sipping coffee from one of the cups for the first time. 
The pictures are not good, the light is not very easy to deal with, and my tablecloth is not ironed. Well, I could not care less, I had to show you this at once..12 kommentarer:

 1. RIKTIGT fint fynd! Krya på dig betyder ungefär att man önskar den andre att bli frisk. Gissar att det blir ungefär samma som god bettring som ni skriver. Kry=frisk

  SvarSlett
 2. God kveld Lise og takk for veldig hyggelig kommentar nå som jeg står frem med mitt sanne jeg! Du, nå er jeg misunnelig, du har fått napp på Rolf! Heldige deg. Rolf er fin han.

  SvarSlett
 3. Nydelig servise! Jeg skjønner godt hva du mener! Jeg har gjort den feilen mange ganger, sagt jaaa hva skal jeg egentlig gjøre med det...og angret bittert etterpå! Fordi i verste fall kan man bare selge igjen! Men Rolf trenger du ikke å selge, han er veldig kul!

  SvarSlett
 4. Oi, heldige du! Nydelig service. Og herlig skrevet :)
  Ønsker deg en fin fredagskveld
  Titt gjerne innom giveawayen på bloggen
  klem Tonje

  SvarSlett
 5. Ja dette var et fint sett, jeg likte både form og farger! Kjempefin lysestake du viser under her også. Jeg elsker uttrykket fri som fuglen, det er liksom meg på mange måter :) Kos deg masse i helgen, jeg ser du har gode planer. Jeg drar til Ikea og Oslo sentrum på mor og datter shopping i morgen - mest koselig og litt slitsomt :)

  SvarSlett
 6. Herlig herlig kupp! Det må føles så bra!
  Må ha vært fint på skattejakt i dag. Kjenner jeg savner å dra på skattejakt! Tusen takk for fine kommentarer hos meg, det setter jeg så pris på skal du vite!

  Ha en herlig helg, Klem fra Mumsi

  SvarSlett
 7. veldig fine former...
  og det er en kupp! man finner ikke så lett en hel sett nå lenge.
  kos deg i helgen : )

  SvarSlett
 8. Du fornekter deg ikke. Enkelte kan kanskje mene du har forholdsvis ustø estetisk sans. (slik kan bare søstre si)Men det er ikke slik. Du bare liker det noen syns er både stygt og halvstygt. Men stilen på dette servicet kaller frem barndomsminner. Det er så du kjenner både lukt og smak av lipton-te, med sitrondråper fra gul plastflaske, og smaken av hjemmebakte rundstykker med furulysalat på. og kjenner varmen fra vedovnen som fyres så hardt at den nesten gløder. Å, så heldig du var som fant dette servicet!

  SvarSlett
 9. Så bra du beskrev møtet ditt med Rolf :) Tydeligvis ikke en herre som skamløst byr seg frem ved første og beste anledning, nei! Slik råtassflørter mister gjerne glansen etter forholdsvis kort tid. Med et så godt utgangspunkt som dere har nå, så er jeg overbevist om at du og Rolf vil bestå :)

  SvarSlett
 10. Så mange hyggelige kommentarer! Så fint at dere likte Rolf! Helleboruskari; Jeg har tinnfat også, planlegger å servere smørbrød (skiver skåret på skrå) men fårepølseskive i krøll, litt majones, og så litt persille.Det kan godt hende jeg har ustø estetisk sans, jeg tror nesten det, den vingler fra side til side, men akkurat når det gjelder Rolf, så tror jeg den var skikkelig stø! Serviset blir bare finere og finere når jeg ser på det.Og så det at det var helt uten bruksslitasje, gjorde det ekstra bra!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med Rolf! Jeg har aldri sett ham "live", men har jo sett en del bilder og lurt på hvem som samler på ham. Det overrasker meg ikke det grann at det er blant annet deg;)

  Utrolig kult servise!

  SvarSlett
 12. Du har ikke ustø estetisk sans!Den er vidtspennende, (rart ord, forrestsen, sikkert feil).Men du vingler ikke,du er stø som fjell. Også ang. Rolf.Som tidligere sagt/skrevet, du var heldig med servicet!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!