onsdag 16. november 2011

Paralyse

For noen dager siden, uker eller måneder, jeg husker ikke helt, startet jeg et større prosjekt. Jeg skulle rydde skapet på soverommet. Det er ikke et hvilket som helst skap altså, det er mer som et kott. Og der har vi våre samtlige fotografier, alle barnetegningene vi har tatt vare på, de fleste julekort vi har fått i løpet av ca 30 år, brev, ikke bare til meg og husbonden, men brev jeg har skrevet til mormor da jeg var barn, brev jeg skrev til tante Berit da jeg var barn, minnebøkene mine, fjarti årganger med interiørblader; sköna hem, hus & hem, elle interiør (norsk, svensk, engelsk, nederlandsk), bonytt, bolig, bo bedre. I tillegg bøker jeg har kjøpt og tenkt å lese, og bøker jeg har lest. Det er sysaker, brodergarn, tante Marit sine broderibøker, eller noen av dem, noen av Margrethe H sine broderibøker, en del ufullendte broderier, julepynt, gaver i gaveskapet osv. Man skjønner antakelig at det ikke er vanlig lørdagsrydding. I tillegg støv, sedimentære lag med støv oppå alt det jeg nevnte. Og husbondens latterlige dongerijakke fra 10 kg og 15 år siden. Altså 10 kg mer. Nevnte jeg sko. Veldig mange par sko, i sine esker stort sett. Jeg har kasta tre-fire par. Nå er skapet ryddig.

Men det er ikke resten av huset. Rotet har smittet  hele stua. Her sitter jeg paralysert og ser på elendigheta. Nå skal jeg bare finne et bilde, og så skal jeg sortere lopper. Noe i jul, noe i påske, noe i handarbeid, og noe i nips. Og så skal jeg rydde klær. Og bære alle bøken til et annet rom, de trenger ikke å være på soverommet vårt nå som vi har hele huset for oss selv. Hjelpe meg. Eller, jeg må vel helst hjelpe meg selv. Ha en riktig fin kveld alle sammen!

I am cleaning the house, airing the cabinet, removing, or maybe only moving, the dust, books, photos, clothes, DIY-projects from more than 20 years. A lot to do, my cabinet is clean and orderly, but the mess has contamitated my living room. I have a lot to do, but have been procrastinating for a couple of days. I have to go to the battlefield, at once....


Jeg vil ikke vise rotet. I stedet viser jeg litt av kjøkkenhylla mi. Litt kjedelig, men jeg tror ikke den er så alvorlig støvete....
I don't want to show you the mess, instead I will show you some of my kitchen shelves, rather boring, but anyway

13 kommentarer:

 1. så mange fine gjenstander du har på kjøkken hyllene!!!
  for resten... lykke til da : )

  SvarSlett
 2. I bet you'll feel so much better when you've finished, cleaning can be therapeutic:

  SvarSlett
 3. Ha ha, kjenner til det der! Man blir helt paralysert når det blir for mye rot. Jeg aner liksom ikke helt hvor man skal starte. Men det er vel bare å gyve løs:)

  SvarSlett
 4. Å himmel :-) Det er jo utrolig kjekt å rydde i sånne kott da, se gjennom mange ting som gir mange minner. Skjønner at det tar tid for jeg hadde nemmelig begynt å lese kort, minnebok se gjennom blader osv.
  Lykke til :-)
  Sånne skåler som du har øverst på det øverste bilde ønsker jeg meg veldig. Elsker småskåler.
  God kveld videre :-)

  SvarSlett
 5. Masse arbeid, tenker jeg. Når jeg rydder i skuffer og skap føles det ut som om jeg aldri blir ferdig, men samtidig er det litt hyggelig og. Finner så mye som jeg hadde glemt ut at vi hadde. Finner minner som det er morsomt å tenke på :)
  Masse lykke til med sorteringen.
  Fine bilder av kjøkkenhylla (ikke kjedelig, men veldig kjekt å se på!)
  Tusen takk for gode ord du legger igjen hos meg.
  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Ja, det er jo akkurat det som er feilen, jeg leser og koser meg, og tenker innimellom at hjelpe meg, har tiden virkelig gått så fort? Men nå må jeg rydde opp etter ryddinga, det er det som er ille

  SvarSlett
 7. Så forskjellige vi er vi mennesker, og heldigvis for det....jeg er typen som elsker å kvitte meg med ting og noen ganger har jeg kastet det jeg hadde bruk for akkurat nå....og ikke liker jeg å ha så mye ting og tang heller...Håper du har fått ryddet opp i opprydningen nå ;o)

  SvarSlett
 8. Så fin kjøkkenhylle du har! Samler du på Mari skåler? Litt rot er bra synes jeg. Spre tegninger og brev rundt i huset, ramm dem inn og heng dem opp :)
  Det er godt å se tilbake på det livet vi har hatt. Men støv er ikke så gøy.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Men tenk så deilig det blir når du har ryddet ferdig!!! Dette er et mantra jeg stadig gjentar for meg selv. Vi holder jo på å innrede kjelleren og skal få god lagringsplass for diverse diverse - noe som selvsagt krever at det ryddes og sorteres i forkant. Aner en viss tilstand av paralyse hos meg selv også i løpet av den prosessen... Men gud så deilig det vil bli når det er gjort!!!

  Du kan i det minste sette deg ned og nyte synet av kjøkkenhyllene dine, for de var både ryddige og fine å se på!!

  Lykke til med ryddingen!!

  SvarSlett
 10. Så fint å få se så mange fine ting på en kjøkkenhylle. Takk som deler. Vet du, du har samme fiskefat som oss. Det var morsomt. Vi bruker vårt mye, særlig til reker. Likte veldig godt fatet på stett, det blå med hvit blomst. Nydelig.

  SvarSlett
 11. Dette høres kjent ut :) Men det viktigste er jo å ha det mest mulig godt hver dag og sånn passe ryddig... vi får vel satse på at tiden bare kommer og kommer... spennende å finne skjulte skatter i rotet da :)

  SvarSlett
 12. Jeg liker at folk sparer på ting, det minner meg om min mors familie av skrotnisser. Det var alltid så utrolig spennende å gå på skattejakt i huset til bestemor og bestefar!

  Dette innlegget fikk meg tilbake til et par gamle bloggposter da bloggen min var ny og på engelsk:

  http://linnosaurus.blogspot.com/2008/11/treasure-hunting-in-my-grandfathers.html

  http://linnosaurus.blogspot.com/2008/12/treasure-hunting-in-my-grandfathers.html

  Av mindre nyttige ting fant vi bla a 500 rømmebegere og isbokser, hundrevis av matmagasiner fra 60- og 70- tallet bunta sammen med hyssing og femhundreogørti kjemisett og gamle kjemikalier fra ørtentreogførr.

  Det er fint du rydder litt i galskapen før dine barnebarn og oldebarn skal gå igjennom det når du ligger i torva;) Det kommer de til å sette pris på.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 13. Takk for alle gode råd og kommentarer. Jeg skal ta med meg følgende;cleaning can be terapeutic, from Deb; gyv løs, kaste alle gamle rømmebegre, ha det mest mulig godt hver dag, og rydde etterhvert. Det er jo på det siste punktet det skorter mest hos meg...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!