søndag 27. november 2011

Jeg gleder meg veldig til julJa, det er mange grunner til det, selvfølgelig. Sola snur, det er en ting, og da blir det faktisk lysere! Det gleder jeg meg veldig til. Og så gleder jeg meg veldig til selve julefeiringa. Men før det, så gleder jeg meg til adventstiden også. Mange sier at de har så vanskelig forhold til jul, for det er så høye forventninger. Hvem sine forventninger er det da, tenker jeg. Hvis jeg har for høye forventninger, så må jeg jo bare jenke dem til litt, ikke forvente så mye. Det er jo ikke jula si skyld akkurat, hvilken høyde jeg har på forventningene mine. Men jeg forventer at vi skal få til litt julestemning i stua. Vi har fått til litt i dag, allerede, men da er det selvfølgelig adventsstemning, og ikke julestemning. Vi har spilt julemusikk, og tent adventslys og spist mandariner. Eller er det klementiner vi vanligvis har i oss? Og så har det snødd, og da ble det så mye lysere og finere. I fjor laget jeg på en smule oppfordring ei julegaveønskeliste, det skal jeg prøve på i år også. Og fra dere som vet dere pleier å få gave fra meg, kan jeg få ei fra dere også? Dette er selvfølgelig bare eksempel! Jeg fyller på etter som jeg kommer på mer

Og ellers minner jeg om blogglotteriet mitt, det er trekning i morgen! Det er ennå tid! Men bare i dag, og fram til jeg trekker i morgen!

I am looking forward to Christmas. I am looking forward to solstice, but also to the lights and the christmas tree, and our pinnekjøtt, and a good time together with friends and relatives! Some are complaining about the expectations, that they are too high. But whoose expectations are too high? If it is yours, lower them. See, easy peasy. You can not hold it against christmas that your expectations are too high! Relax, put on some christmas music and take a clementine. To day it has been snowing, great! So much more light! Last year I put together a list for my christmas wishes. Here is one for this year
Jeg ønsker meg nesten alt, bare det er gammelt, gammel julepynt, for eksempel
Til huset i skogen ønsker jeg dette pledde fra Oleana.
Det passer utrolig godt til senga vår, som har akkurat denne farga.
Men her blir det nok foreløbig bare med drømmen, tenker jeg
Det er kaldt i huset i skogen, da passer det fint med varmeflasker.
I alle senger.  Denne er fra etsy
Jeg er alltid glad i Iittala, og produktene derifra. I år ønsker jeg meg Festivo-stake med 7 klumper på.


Mariskåler, de små er anvendelige, og gjerne granatfarge

Alltid bruk for nye farger i kartio-glass. Det samme gjelder Kiwi-lykter, røde, granat, bruen

Disse trærne fra Kähler er veldig fine

vasene er også fra Kähler, og hvis man snur dem opp ned, blir de små trær.
De kan godt kombineres med trærne fra bildet over

8 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg også veldig til jul! Og elsker adventstiden.

  Er helt enig med deg, man må bare justere forventningene til et nivå der de kan bli innfridd- alt blir mye lettere og bedre da!! I dag har vi bakt smultringer- for første gang noensinne- så allerede nå ligger jeg godt an, har overgått meg selv på et tidelig tidspunkt! :)

  Jeg kunne tatt copy&paste på den ønskelisten din, akkurat slike ting jeg liker også :)

  SvarSlett
 2. Det fine med å ha det travelt før jul er at jeg ikke rekker helt å legge merke til hvor mørkt det er blitt før sola snur. Men etter jul synes jeg tida blir lang før det blir lysere og varmere igjen.

  SvarSlett
 3. så deilig at det snødde!!! får ikke julestemning til å sitte i år. men hvet du hva? jeg skal kjøpe klementiner i morgen, og Michael Bublè sin Christmas cd og da tror jeg noe skal skje.... ( ikke noe høye forvetninger, ønsker meg bare familie kos...) å! jeg må få R til å hente julepynt fra loftet. viktig det !

  SvarSlett
 4. Elsker jula! Ble nesten litt rørt i dag når jeg så alle de fine adventstakene og julestjerner som lyste fra vinduene i borettslaget! Du ønsker deg fine ting! Gammelt julepynt er så vakkert. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Tidligere forbandt jeg klementiner med jul, men etter 3 år i Italia hvor vi spiser klementiner både titt og ofte så har de liksom ikke samme "stemnings-effekten" lengre. Litt synd!

  Ellers så pynter ikke folk til jul før den 8. desember her i området.I tillegg så minner været her for tiden om en fin septemberdag i Norge, så i øyeblikket ser det veldig dårlig ut med julestemning for min del. Men kanskje den kommer sigende likevel litt nærmere jul? Kan jo alltids håpe....

  Må forresten innrømme at jeg savner å se adventstaker og julestjerner i vinduene hos folk når jeg går forbi...

  SvarSlett
 6. Jeg vil å ha gamle julekuler :)

  Hos oss tar vi første advent idag.
  Jeg oppdaget i går at jeg hadde glemt å kjøpe lys til staken. Ikke hadde de på bensern eller ;)

  Skal senke skuldrene og ikke la meg stresse av mange andre blogger som viser ferdige kalendere og vakre adventstaker og lys i vinduet. Her skynder jeg meg sakte. Best sånn, for meg ;)

  Fine daga te dæ!
  Klæm

  SvarSlett
 7. Det var en fin ønskleliste :) Jeg synes det er vanskelig å komme på ønsker, her var det mye fint i ulike prisklasser - lurt :)Nå er jeg spent på lotteritrekningen :)

  SvarSlett
 8. Man kan ju anpassa sina förväntningar så att de blir alldeles lagom. Hoppas att tomten läser här på din blogg =)
  Pläden på bilden är otroligt fin!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!