mandag 7. november 2011

Dra dit pepper'n gror

Sier vi ofte. Sa ofte. Og det var ikke ment som en hyggelig oppfordring. Mer som å dra et sted der det er veldig,veldig varmt, sånn rent hinsides.  Men jeg drar  gjerne dit peppern gror jeg! For eksempel til India,  Indonesia eller Malaysia. Jeg drar så gjerne! Men det blir ikke i dag! Vi planlegger sånn på sikt å dra til India, i alle fall. Kanskje neste år, kanskje året etterpå. Den som lever, får se. Og siden er det jo ikke så nøye, da kommer vi antakelig dit pepper'n gror likevel...


Men nå er jeg helt på viddene! Jeg skulle egentlig skrive om krydderne vi ikke trenger å dra så langt avsted for å finne. Her på haugen vasser vi rett og slett i timian! Særlig trives den godt etter at kulturbeitevedlikeholdsstyrken har jobbet i hele sommer. Da drukner den ikke i gress. Timian kan brukes i mye god mat, og som jeg før har skrevet om, trodde jeg at den hette spikar da jeg var barn. Grunnen var at tante Marit alltid brukte timian i grønnsak- eller kjøttsuppa si. Og så har vi masse einerbær her også. Einerbær er toårig, grønn det ene året, og blå- til blåsvart det neste. Det er da vi kan plukke den. Og som om det ikke er nok, har vi masse oregano, eller bergmynte i bedet vårt. Jeg satte ut en krydderplante en gang , og nå holder den på å ta over.


Go where the pepper is growing, some use to order others to do, I think they mean to a  very, very hot place.. I would really like to go to where the pepper is growing, especially to India. We are thinking of going there next year, may be, or the year after. In the meantime, we do not need to go a long way to find wild herbs and spices. Around the houses here, there are a lot of wild thyme,  in our flower beds there are a lot of oregano, and in the woods just outside our house, there are a lot of juniper berries, which are great with game.


vill timian/wild thyme


Einer/juniper berries

Kulturbeitevedlikeholdsstyrken

10 kommentarer:

 1. Jeg skulle likt å hatt mer voksende krydder i bedet jeg også. Så kjekt å kunne hente inn fra egen hage! Jeg har gressløk ute hos meg. Alltid like fornøyd når den kommer oppigjen om våren :)
  Så spennende ferieplaner! Jenta vår har også lyst til å dra til India. Hun har lært om Indrani i barnehagen og drømmer om å besøke henne. "Jeg og bestevenninna mi Indrani, bruker hun å si når hun skal snakke om henne". Herlig :)

  SV: Det er ikke så ofte det blir ryddet så mye på vaskerommet. Jeg bruker å holde grei orden, men det er lite inspirerende når det timene etter flyter igjen :) Men vi er heldige som har utgangen der - enkelt og praktisk og gjør at gangen ikke er overfyllt:) Syntes det hørtes fornuftig ut å velge et større bad framfor stort vaskerom :)

  Ønsker deg en god kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. God kveld og takk for hyggelig kommentar i dag. Du,jeg lo godt av den kommentaren du ga Wilhelmines og hennes julekuler. Hun hadde jo skaffet seg noen vakre, gamle skjøre saker. Og de fulgene var bare fantastiske. Men du toppet kommentaren. Den var så bra og jeg kommer nok til å bruke den på et innlegg om det er greit for deg. (Oppgir deg som kilde altså). Du skriver ang. less is more:...tull og tøys, mye av alt er best! Helt herlig! Takk for for herlige ord. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Det er nydelig med folk som klarer å holde urter i live, jeg kjenner en slik person og det er utrolig deilig å gå i hagen hennes og kjenne alle duftene.

  SvarSlett
 4. så fine deilige urter. dra dit pepperen gror er morsomt!! jeg vil også dra dit.

  SvarSlett
 5. Ser så godt ut! Ferske krydder gjør seg i maten. Beklageligvis har jeg svarte fingre (ikke grønne) og krydderurter dør gjerne ganske kjapt her i gården.

  SvarSlett
 6. Det som er det geniale her, er at det ikke har noen ting med fargen på fingrene mine å gjøre, det være seg grønn eller svart.Timianen vokserp vilt, og har fått mye bedre vilkår etter at geitene har gnager ned graset. Eineren steller seg også selv. Og oreganoen greier godt åkjempeom plassen i bedet sammen med skvallerkålen.

  SvarSlett
 7. Takk for dine koselige kommentarer inne hos meg, du skriver så fint...og ikke minst artig;) Ha en fin uke videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 8. Hans Olav Brenner hadde jo et program på NRK om gjengroing av kulturlandskapet, og hvor viktig jobb geitene gjør. Så bra med en slik kulturbeitestyrke! :)

  Ellers så jeg et sted at du ville starte interiørblogg for å bli invitert på bloggtreff. Jeg var heldig å bli invitert uten å ha interiørblogg. Det er da vel så mye annet å skravle om.
  Du er hermed invitert til bloggtreff hos meg når det måtte passe! :)

  SvarSlett
 9. Du, takk for tips om finn.no. Følgende annonse skal stå: kjerringa med riva tar av i høstløvet! He he. Vi kommenteres. Riktig god natt.

  SvarSlett
 10. Jeg elsker Timian!! Har plantet litt selv også,både kryptimian og en som ikke kryper,hehe. Vet ikke hva den heter. Og så er den jo faktisk veldig vakker å henge opp i små bunter til tørk også. Takk for titten på en veldig koselig blogg =)Ha en finfin kveld.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!