søndag 13. november 2011

Flere skatter!

Jeg var som sagt på skattejakt på fredag, og hos Sareptas krukke i Stjørdal fant jeg bildet jeg har lett etter i mange, mange år. Det er ikke det at jeg ikke har funnet noe som lignet, men det har enten vært for dyrt, eller teksten har vært på svensk, eller det har vært i for dårlig stand. Denne gangen klaffet det helt! Vel, det kostet nok, det var ikke det, men man ble ikke helt flådd heller.

Og hva denne skatten er? Vent nå litt. Da jeg var barn, det var jeg faktisk en gang, og overnattet hos farmor og farfar, da var jeg kanskje mørkredd eller jeg vet ikke hva, det var i alle fall noen ganger jeg fikk lov til å sove i senga deres. Og på soverommet deres hang akkurat et slik bilde. Ved siden  av vinduet med blomstra førti-femtttallsgardiner. Der lå jeg og hørte husbukkens uransakelige  vandringer i tømmerstokkene og så på bildet som var så ufattelig fint. Det var visst oldemor Brækken som har laget det. Antakelig fikk de kjøpt sett med løse Jesusfigurer, og så fant de litt bregner som de tørket og strødde på litt pynt. Se her, er det ikke fint da?

I was, as I already have told you, on a treasure hunt on friday. In a charity shop in Stjørdal, I found this picture I have been hunting for for years. I have found similar pictures, but they have always been too expencive, or with the wrong text, or in too shabby contition. And the one I found last friday, was nearly perfect. This treasure is an old picture, embroidered on paper, with precut small holes in it. There is also a readymade Christ in some kind of material there. You'll rather google the text, I do not know the right text from the Bible. 

9 kommentarer:

 1. Et slikt har jeg aldri sett før, i min familie holder vi oss til kremmerbildet med engelen som passer på de små barna på broen.
  Men, ooops, jeg synes bildet ditt var litt skummelt. Mon tro hva den Jesusen skal? Og stjernene som har falt på bakken? Han ser litt sur ut, og teksten var litt truende - Se jeg staar for døren og banker!
  Neida, dine barndomsminner samsvarer helt sikkert ikke med min voksen-opplevelse av bilder, så jammen var det flott at du omsider ble eier av den trygge opplevelsen. Strengt tatt er det kanskje helt ok at der er Jesus og ikke trebukken som banker i huset.
  Hilsen Liv som er kjemisk blottet for søndagsskole-erfaring og som hadde en mormor som trasket rundt og sa "Nei og nei og herregud". Til vår forskrekkelse....

  SvarSlett
 2. Så fint at du fant et bilde du ønsket deg! Jeg er nok bittelitt enig med Liv, jeg synes det ser litt skummelt ut. Men den gode gamle følelsen man kjenner igjen ved å se på spesielle bilder eller ting fra barndommen deler jeg med deg - det er koselig med koselige og rare minner :)

  SvarSlett
 3. Dette er vittig. Jeg har veldig like minner som de du har. ( Jeg lå aldri i mine besteforeldres seng), men de hadde dette bildet på en vegg og jeg har kjøpt det på en brukthandel for et par år siden.
  Det er veldig tydelig at Blått til lyst ikke har gått på søndagsskolen. Motivet med Jesus som står for døren og banker, er så kjent for
  meg som er vokst opp i dette miljøet, at det blir interessant når noen ser det med nye øyne.

  Jeg har også et annet motiv i denne teknikken. Tilfeldigvis viser Nostalgia http://nostalgiasverden.blogspot.com/ et liknende bilde i dag.
  Mitt brudebilde i denne teknikken kan du se her: http://bruderihundre.blogspot.com/2010/02/hele-bildet.html

  SvarSlett
 4. Som Jorun i Brudeblogg sier, det er interessant at dette er uvanlig, for for meg som vokste opp med slike religiøse bilder i alle hus, og gikk på søndagsskolen, er dette et veldig vanlig bilde. Nå skal jeg være enig med Liv i at akkurat denne Jesusen ser litt skummel ut. Den som hang på veggen til farmor og farfar var mye penere, faktisk. I huset i skogen har jeg veldig mange religiøse bilder, nettopp fordi de minner meg om barndommen. Jeg er nok en håpløs nostalgiker jeg også

  SvarSlett
 5. tenk at du fant et helt likt et! :) Jeg har ikke sett denne versjonen av Jesusbildene før. Men er på jakt etter en knelende jesus med pertrolblå bakgrunn som farmor hadde hengende på gjesterommet... Håper jeg er like heldig som du, og finner det!

  Tusen takk for at du vil være med i lotteriet mitt! Så stas! :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. jeg er ikke veldig glad i religiøse broderinger. med den her er nok ganske spesiel. også ting som har en historie, så søt som din her, er verdifulle på mange måter. og det. det liker jeg ; )

  SvarSlett
 7. Hei! Så spesielt fint bilde! Morsomt du blogget dette, jeg gikk faktisk over min søndagsskolesamling i går. Skulle egentlig blogget om det i går søndag, men så ble jeg ikke ferdig med teksten, derfor kommer den neste søndag. Søndagsskoleteksten kommer nok til å bli lang som en preken, he he. Slik er det når man minnes jesus som elsker alle barna.

  SvarSlett
 8. Så artig! Farmor og farfar sitt var nok penere. Men har jeg drømt, når jeg innbiller meg at det var brodert med oldemor sitt hår som broderigarn? Eller var det et annet bilde?

  SvarSlett
 9. Jeg har aldri hørt det. Men det er ikke sikkert du har drømt heller

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!