lørdag 5. november 2011

Glansbilder og glansdager

Lørdag godt forbi formiddag allerede. God tid. Nesten ingenting som skal foregå. Vi har helgabesøk av mitt nærmeste søskenbarn, tremenning M., som jeg vokste opp sammen med. Etter en laaang frokost hadde hun annet å gjøre enn å sitte her, så det gjør jeg helt alene. Og tenker på barndommen. Og på  hvor kjekt det er å ha noen på besøk som vet hvem jeg er. Man trenger ikke å forklare så mye. Nå viser det seg at jeg ikke kan fortelle noe nytt lenger heller, for alt jeg opplever knauser jeg i bloggen. Og den leser både hun og mange andre jeg kjenner. Tydeligvis får jeg ikke i både pose og sekk. Lyset var så fint i dag, det var ideelt til å ta bilder av glansbildene mine uten blits. Det passer ekstra godt å dele glansbilder på en glansdag. Ha en fin lørdag alle sammen.

Saturday, with a lot of time to do nothing. We have a vistit from my old friend M. this weekend. She has known me since our childhood. It is very nice to have a visitor that knows who I am. I do not need to explain anything. She knows. I cannot tell anything new either, she is reading my blog, so she is already informed... I will share those old "bookmarks" with you. I do not know the right word in english. Are there somebody out there that can help me?


Dette er de elste glansbildene mine. Jeg byttet dem til meg fra ei jente hjemme. Jeg hadde dårlig samvittighet lenge for akkurat det, for jeg skjønte at de var mye mer verdt de som var gamle, enn de nye jeg gav henne i bytte. Men kanskje likte hun de nye hun fikk av meg mye bedre. Hun byttet frivillig. Jeg har ikke dårlig samvittighet lenger, altså. Se spesielt det med miniglansbildeark. Det er litt ødelagt, men det har absolutt sin sjarm fremdeles. Det nederste kjøpte jeg på et marked i Zürich i 1979, enn å gå rundt å huske sånt? Forøvrig ligger de på kanskje den eneste duken jeg både har brodert, og montert ferdig. Synes ikke det er verst selv heller, siden jeg lider av ferdigstillelsesangst...
8 kommentarer:

 1. Så pussig. Jeg har et veldig flott engleglansbilde som jeg byttet til meg fra nabojenta da jeg var 7 og hun var 8. Hun var adoptert, og rasende på farmor som hun mente foretrakk sine biologiske barnebarn. Kanskje farmoren gjorde det. Raseriet førte til at jenta byttet vekk en fantastisk engel hun hadde fått av denne farmoren. Jeg har hatt dårlig samvittighet for dette byttet de siste 44 årene. Betyr det at mitt bytte var enda mer umoralsk enn ditt eller at jeg er en edlere sjel enn deg? *S* *S* *S* (Har ikke gitt glansbildet tilbake alstå....)
  Her ser ellers dagen ut som grå ull, og har ingen nevneverdig glans i det hele tatt. Den eneste fordelen er at den ekte mannen har avlyst hele rakingen siden værgudene presterer å la tåka blir perforert av bøtteregn.
  Kos deg videre med glans og glansdag - Liv

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg helt nostalgisk.
  For noen skjønne glansbilder.
  Elsket glansbildene mine da jeg var lita,
  men de er "long gone" nå dessverre.

  Håper du har en fin helg :o)

  SvarSlett
 3. det er nydelige! glans bilder på en glansdag... det likte jeg : )

  SvarSlett
 4. Så rart du blogga om dette. I forrige uke fantaserte jeg om å skulke jobben for å sitte hjemme og kikke på glansbildene mine. Jeg har dem inni telefonkatalogen for Rogaland, 1963. Selvsagt ville jeg ikke bare se på glansbildene. Jeg ville også beundret serviettsamlingen.

  SvarSlett
 5. Åååååååååå, så mange vakre glans. Jeg elsker de gamle glansbildene. Og kanskje du husker,så blogget jeg i våres et samme glansbilde av jente og gutt som du viser først. Men min lille gutt har blå bukse og jenta har rosa kjole. Så hyggelig du blogger glans, dette innlegget ble jeg virkelig glad for. Har du flere glans håper jeg du kommer med oppfølger. Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 6. Hei :) Jeg har et likt glansbilde, likt som det øverste! Jeg elsker glansbilder og kjøper fortsatt noen av og til. Nå kjøper jeg mest engler, og noen av de bruker jeg på julekort og merkelapper. Jeg husker godt at vi brukte gamle skolebøker og donaldblad til oppbevaring av glansbildene. Bladene i donald ble brettet på langs og tapet på sidene, tror jeg... Glansbilder og servietter er koselige minner. Finfin lørdagskveld til deg Lise :)

  SvarSlett
 7. Å, nydelige glansbilder. Så gøy å se. jeg hadde selv mange glansbildealbum da jeg var liten, men de er borte...

  SvarSlett
 8. Jeg har flere glansbilder, så jeg viser nok flere en dag. Og i tillegg kanskje albumene mine. Så rart at flere hadde lignende opplevelser som meg, at man har byttet til seg glansbilder som har vært så fordelaktig for en selv at man får dårlig samvittighet. Tanta mi kommenterte det samme på facebook også. Og så var det artig å høre om flere måter å oppbevare dem på, i Donaldblader og telefonkatalog! Fra Rogaland, 1963, den tok kaka, Siri!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!