fredag 20. mai 2011

Frem fra glemselen

Jeg funderer. Innimellom alt det andre, dill og dall og surr og arbeid, så funderer jeg. I dag har jeg fundert på hvorfor vi husker det vi husker. Selvfølgelig husker jeg den dagen da jeg fikk lillesøster, eller da brødrene mine kom, den dagen jeg giftet meg, eller for den del traff mannen min. Jeg glemmer aldri de to gangene jeg fødte, selvfølgelig.Stasdagene, merkedagene, de som merket meg for livet-dagene.

 Men hvorfor husker vi det andre? Eller jeg. Jeg må slutte med pluralis majestatis, tross alt uttaler jeg meg vanligvis ikke på vegne av vanvittig mange. Hvorfor husker jeg at jeg satt i benken hos farmor, og så katten gå bortover mot leikestua? Det skjedde ikke noe merkverdig forøvrig. Hvorfor husker jeg at jeg gikk forbi hekken på skolen, og kjente at det luktet så godt av nypene? At jeg syklet forbi et sandtak, og så hvor fint de forskjellige laga med sand lå, at fargene var så fine. Hvorfor husker jeg at naboen planta ei bjørk? Det skjedde ikke mer. Hvofor husker jeg lukta i sandkassa til mormor? Eller at pappa kom hjem med et grønt støvbrett, som jeg syntes var så fint. (Min første designopplevelse) Dette har jeg fundert på i dag. Det går nok over.Temmelig malapropos; dette kunstverket så jeg utenfor domkirka i Milano. Digert og fasinerende.

2 kommentarer:

  1. Fasinerende filosofering... :)Noen episoder fra bardommen "husker" jeg godt fordi det ble tatt noen bilder som vi stadig kikket på i fotoalbumet. Den gang vi ikke hadde PC og mobil :) God tur sørover, her blir det årets første loppemarked lørdag og dans søndag (datteren i huset danser på så mange ulike grupper at mor må gå på tre av fire forestillinger for å se alle - men det er BARE hyggelig) God helg til deg :)

    SvarSlett
  2. Kjære deg, i dag duket det plutselig kommentaren du skrev til meg 12. mai! Takk for det! Hellas er ikke bare mitt hjemmeland... its a state of mind- så det skal gå bra det, jeg blir bare lit vemodig noen ganger : )
    også...
    " Livet er ikke hva som har hendt deg, men hva du husker og hvordan du husker det" sa G. G. Marquez og jeg tenkte på det mens jeg leste de fine du skriver...

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!