fredag 27. mai 2011

Gelato, ekte italiensk iskrem

Jeg skjønner ikke, men denne har blit lagt i utkast. Jeg har vitterligen publisert det fra før:

Italienerne elsker is! De spiser og spiser og spiser is. Kjeks eller beger, mange smaker, stort utvalg. Men kvaliteten varierer, fra den mest utsøkte hjemmelagede til trasig dusinvare. Hvordan skal vi skille gull fra gråstein? Klinten fra hveten? Et råd jeg har hørt, og prøvd ut er dette: se på bananisen. Er den knallgul, er den smaksatt med kunstig smak, er den hvit, er den smaksatt med banan.  Som om! Det stemmer ikke i det hele tatt. Kanskje det gjaldt en gang, men så fant man ut at dette var rådet som ble gitt. Vi gikk etter banantesten, og fikk is som var så fæl at vi bare måtte kaste den.

Nå har vi knekt koden! Det er bare å følge køen. Motsatt vei. Follow the dots, de fornøyde isspiserne, så kommer du fram til kilden. Så er det å stille seg i den lange køen. Er det ikke kø, må du bare gå. Da er ikke isen god nok! En gang var vi i Coccinata, i Piemonte. Byen så ut som en iskrem med strøssel på; bebyggelsen på toppen, og vinmarkene rundt om. De hadde det mest enorme isutvalget jeg noengang har sett. Bilene kom langveisfra, det var en evig strøm, og det lille torget var fullt av isspisere. Og god, det var den!

Dette bildet har jeg lånt fra nettetHeldigvis, eller uheldigvis, for den som vil prøve å holde en slankere linje, får man nydelig italiensk is her i Trondheim også nå. Sjekk Cielo på Solsiden. (Og her har det skjedd underlige ting, dette har jeg jo publisert for lenge siden, men så har det bare blitt kastet inn i utkastboksen igjen)

Gelato, italian icecream.The italians are eating their gelato all the time. Some of it is delicious, some of it is well, not far from bad. How can we know who are selling the great ice, and who is not? I once heard an advice: look at the banana icecream. If it is greyish, it is handmade, and the taste is from real bananas. Is it yellow, then it si not made in the small little family icecreamshop at all. I followed this advice, and got icecream that tasted so bad I had to throw it away.But know we have solved the riddle. Follow the crowd, look for the coda per il gelato.Follow the queue the wrong way, look at the smiling , icelicking faces, follow the dot, and you will find the source.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for kommentarer!