fredag 27. mai 2011

Gamle bøker- Ny kunst

Noen ganger blir jeg helt betatt av kunst jeg ser. Et liv uten litteratur, kunst og musikk (som alt er kunst selvfølgelig), ville ha vært veldig trist. Akkurat nå er jeg betatt av kunst av papir.  Det  at det er så skjørt, tilsynelatende i allefall, gjør det ekstra interessant. Det forgjengelige blir så tydelig .
Ekstra spesielt blir det kanskje når man bruker bøker, som Su Blackwell  gjør. Av gamle, utleste bøker, bøker som ingen bryr seg om kanskje, lager hun nye skatter. Bokskatter. For oss som er glad i bøker, og har lært oss å behandle dem pent, ikke brette eselører, ikke knekke opp i ryggen, er det nesten med litt skrekkblandet fryd man ser hva for eksempe Su Blackwell gjør med bøkene. Hun lager den vakreste, mest eventyrlige kunst du kan tenke deg! Jeg er veldig glad for at hun lot meg skrive om kunsten hennes!
1. The Ice Queen
2. Out of Narnia
3. Little Red Riding Hood
4 . Pandora opens Box

English summary: Old books- New Art
There are many artist that uses paper as their main material. Its  brittleness, at least seamingly, makes it interesting. There are a lot of artists that use paper, but not so many of them use books. They make book sculptures.Su Cromwell is one of those. From old, discarded (I hope) books, books that nobody care about any more, she makes new, wonderful  book gems. She has kindly allowed me to feature her work. Thank you!

6 kommentarer:

 1. Jeg liker veldig godt arbeidene til Su Blackwell, godt du minnet meg på henne.!

  SvarSlett
 2. Så fine ting hun lager!
  Når det gjelder problemene med blogger- ta det rolig.... de pleier og forsvinne etterhvert... Du kan godt sende et spørmål til blogger help - oppe til høyre på konto di- der kan du finne div. bruke støtte apparater.
  Ellers håper du er friskere nå og ønsker jeg en god helg : )

  SvarSlett
 3. Hei
  Fantastisk bok-kunst! Sukk, de "sidene" der er litt H.C. Andersen aktig! - I skrivende stund sjekket jeg nå tittelen på den øverste og det er jo sannelig Isdronningen av H.C.A! Nok en gang fantastisk. Du, takk for hyggelig utfordring og takk for hyggelige ord. Jeg må komme tilbake til det. Om to dager leverer jeg stor oppgave i kulturhistorie. Puh! Og nå i skrivende stund er jeg innom byens bibliotek for å sjekke mail div. Min pc er kaputt. Men fem min. til å lage et blogginnlegg mellom arb.øktene, det har jeg tid til - det er pause-syssel. Nå blir det stille hos meg noen dager til. Men så er jeg tilbake. Ha en riktig god helg! (Det stemmer at fuglen er en gjøk - fin gjøk ikke sant. Plansjene er gave fra mannen som vet jeg er plansjefrelst og så synes han jeg kvittrer, kakler mye - uff, når hørtes det ut som om han og jeg har et "dukkehjem" forhold. Ble ikke Nora kalt lerkefugl eller noe sånt? Får sjekke Ibsen, han står i hylla her borte, he he).

  SvarSlett
 4. Utrolig bokkunst, ja! Tenk at det går an!
  Det har vært mye bloggtrøbbel de siste dagene, jeg har ikke fått lagt inn kommentarer under fullt navn, bare som anonym. Men nå har det ordnet seg for min del.

  SvarSlett
 5. Helt nydelig eventyrlig papirkunst,takk for at du deler :)!

  Jeg har også hatt hatt div. problemer med Blogger de siste par ukene,
  alt fra å kunne kommentere eller motta kommentarer til at bloggen tidvis ikke eksisterer,kjedelige greier...
  Tusen hjertlig for kommentar & deltakelse i Give Awayen :)
  "Vove-love'n"(har lovet å ikke bruke det in public ;)
  trives og vokser,herligste muntrasjonsråd & koseklump!

  Ha en fin-fin helg!

  SvarSlett
 6. Utrolig spennende og vakker papirkunst!! Skulle ønske jeg var like flink til å lese som deg, jeg kjøper bøker - men det blir som oftest til at jeg tyr til praktiske sysler. Ønsker deg en fortsatt fin helg :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!