lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år!


Da er vi igang med det nye året! Hittil er det kanskje ikke brukt så veldig bra, men det er så mye å ta av, hele 364 dager å fylle ut. Min vane tro har jeg sett på nyttårskonserten på tv, som jeg har gjort de siste 40 åra omtrent.Og hopprenn. 

Og så har vi vasket opp etter i går. Det er ganske idiotisk å ha servise og glass som må vaskes for hånd, men slik er det: i valet mellom det sköna og det praktiska, väljer jag självsagt alltid det sköna. Og Jasper Conrans servise for Wedgwood er pent!


For det nye året har jeg nyttårsforsetter, selvfølgelig: 
Først og fremst skal jeg bli  høy, slank og mørk. Det er ikke så vanskelig som det høres ut som. Når det gjelder å bli høy, kan jeg bare ta på meg mine vakre sko fra Chie Mihara:  


Når det gjelder å bli mørk, går jeg bare til frisøren. Men det siste, er dessverre ikke like enkelt. Derfor har jeg diverse strategier for det, den viktigste er å gå til jobb to dager i uka, minst. Det blir tilsammen to timer for uka med rask gange, det er ikke tilstrekkelig, men det skader ikke. Så må jeg være måteholden med det meste jeg synes er godt å spise, det vil si det som er søtt, og så må jeg spise graut til frokost.Da skal jeg bli sprek, og greie å gå på Skjorta


Kanskje jeg også skal gå på Galdhøpiggen. Og så skal jeg lese minst 20 sider skjønnlitterær litteratur hver dag. Så kort et liv, så mange bøker, det gjelder å skynde seg! Og så skal jeg kaste minst tre interiørblader hver dag, og ikke kjøpe mer enn et. Og så skal jeg dille mindre, og gjøre mer ordentlige ting, kanskje. I morgon...


ET RIGTIG GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!

3 kommentarer:

 1. Bare for ordens skyld; Dette er ikke Galdhøpiggen! Det er Skjorta! - Som Bjørnson skrev om i diktet Romsdalen;
  "Hvor jeg også lar øjet vandre,
  den ene bærgkjæmpe over den andre,
  den enes lænd ved den annens skulder,
  og dette til ytterste himmelbrynet.
  Vi står og vænter et værdensbulder;
  den evige stillhed forstørrer synet.
  Somme står hvite, andre står blå
  med takkede, kappende, hissige tinder,
  somme sig binder
  sammen av kjæder og fremad gå.
  Avvejen småfolk! - Derinne "Skjorten"
  Han messer jevnt i den høje forsamling
  av urtids-storheder, ættens gamling.
  Hvad messer han om? som barn har jeg sport`n,
  jeg hørte ham mange, mange gange,
  altid andæktig, altid med løjhed.
  I mine sange
  faller et skjær av hans hvide højed."


  Forøvrig har vi vel en avtale om å gå på Skjorta i sommer.

  SvarSlett
 2. På Maihaugen har kunstneren Borgny Farstad Svalastog hatt ei flott utsilling i lengre tid. På veg ned til utsillingen, passerer du en haug av pappkasser, plassert i en viss form. Ser du etter informasjon, ser du et lite skilt, der det står; "Skjorta"
  (Ho er forresten født i Nesset Kommune, som Bjørnson, nærmere bestemt i Eresfjord.)

  SvarSlett
 3. Hva du vet! Ja, for meg var det selvfølgelig at det var bilde av Skjorta, men for andre er det vel kanskje ikke det? Forresten, de fleste vet vel at Galdhøpiggen ikke ligger ved en fjord? Hvorfor har ikke jeg fått med meg Bjørnsons ord om Skjorta? Pinlig. Men takk skal du ha :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!