mandag 3. januar 2011

Rødhette og ulven II

Da jeg laget blogginnlegget om Rødhette og ulven, fant jeg en utrolig mengde bilder og illustrasjoner. Det er tydelig at dette er et eventyr som inspirerer mange kunstnere og illustratører. Cate Simmons har laget nydelige siluettbilder som hun har latt meg bruke. Jeg har truffet mange hyggelige mennesker etter at jeg begynte med bloggingen. Anbefales!

Bildene til Cate Simmons er ikke søte, det liker jeg. Og les endelig Cate Simmons kommentarer til eventyrbildene.(trykk på koblingen).De er et eventyr i seg selv! Hun liker litt alternative tolkninger.Eventyrene har alltid vært tvetydige, de har flere lag og kan tolkes symbolsk, selvfølgelig. 


"Så kom hun frem til bestemors hus og banket på døren..."
"Hvor er bestemor? Det er ingen andre enn oss to her, kjære"Rødhette og jegerenBaba Yaga,en gravid prinsesse fra De syv ravnene, og lille Rødhette


I originaleventyret er ulven en ulv.I Angela Carters framstilling, The company of wolves, er han en mann.Eller er han det?  
Lille Rødhette temmer ulven!

2 kommentarer:

  1. Nydelig innlegg. Nydelige bilder. Tidligere var ikke Rødhette et eventyr som var blant favorittene mine, som vioksen har det blitt det etterhvert med årene. Blir aldri lei Rødhette og det vell av tolkninger som følger med:-)

    SvarSlett
  2. Jeg er enig. Og jeg fikk lyst til å lese Angela Carter, som Cate Simmons henviser, og også for en del støtter seg, til.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!