fredag 21. januar 2011

Lise's fastfood

På uttallige oppfordringer, og det er faktisk sant altså, det er ikke bare to denne gangen, vil jeg nå starte en serie under etiketten Lise's fastfood.(Jeg er fullstendig klar over at vi ikke har genitivsapostrof i norsk, jeg er vel snart den eneste, og Inger, kanskje,som vet det fremdeles, men når fastfood kommer etterpå, måtte det likevel bli slik. Beklager) Tilbake til det jeg holdt på å si; hva var det igjen?

Ja, Lise's fastfood ja. For et par-tre år siden var vi en venninnegjeng ei ferieuke i Nederland. Jeg bad pent om å få lage all mat, og handle den inn, bare jeg slapp å vaske og rydde. Og så ville jeg ha kjøkkengutter. Det ble ja til alt, og i all beskjedenhet tror jeg alle var fornøyde, ikke minst jeg.

Da ble det sagt mange ganger at Lise, du lager maten så kjapt. Du burde lage kokebok med fastfoodoppskriftene dine. Ja for fastfood betyr jo ikke dårlig mat, det betyr kjapp mat. Som i Kvikklunsj, uten sammenligning forøvrig. Nå er det sånn at når jeg lager mat, er det svært lite nøyaktige mål, standardanbefalingen er; til det er passe.Kokebok blir det ikke, men jeg skal prøve å presentere noen oppskrifter  her, sånn etterhvert. Det blir oppskrifter jeg enten har kommet på selv, eller har stjålet og endret tilstrekkelig til at jeg kan kalle det mitt.Og det skal bare være hurtigmat.I dag er det ei suppe eller gryte med linser. Hva skal jeg kalle det? Lunsjsuppe med linser, for eksempel?

Til en porsjon,:

2-3 dl tomatjus eller grønsaksjus, evt.hermetiske tomater most glatte og litt vann. Da bør du kanskje ha litt buljong i tillegg.


Jeg synes denne karripastaen er best


ca 1/2 ts grønn karripasta
1/2 dl røde linser, eller mer, kommer an på om du vil ha suppe eller gryte, og på hvor sulten du er.
1/4 pose wokgrønnsaker 
Framgangsmåte: Ta fram en liten kjele, sett på plata, og ha i jusen. Ha i karripastaen. Ha i en neve eller to eller tre med røde linser. Skru ned varmen på lavt, og la dette småkoke i 10 min. Ha i wokgrønnsakene. Kok opp og la de bli gjennomvarme. 

Og så er det ikke mer. Du har brukt toppen 12 min. Du blir god og mett, og linsene, som er proteinrike, gjør at du holder deg mett lenge. Hvis det skal gå enda fortere, kan du bruke ferdigkokte linser eller bønner eller kikerter eller noe slikt. 2 kommentarer:

  1. Du Lise, er det rart jeg blir totalt handlingslammet når du er i kjøkkenet mitt?

    SvarSlett
  2. Ja, det er ganske rart, synes nå jeg da. Det er jo ditt. Jeg vet ikke hvor kniver og hvitløkspresse og muskat og olje er..

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!