lørdag 22. januar 2011

Med hode på veggen

For noen år siden, kanskje ti, jeg vet ikke helt, mens dattera mi var med i Nidarosdomens jentekor, var vi på   en fantastisk, om enn temmelig stressende tur, til Praha i påska et år. Stresset bestod i å passe på shoppegale jenter så de ikke forsvant for oss. Noen var nok for unge til å bli med. I alle fall, og nok om det, vi hadde en veldig fin tur. 

Minnene strømmer på, vi bodde på et hotell like utenfor sentrum. Det var ikke mer enn ca 1 1/2 stjerne, tror jeg. Spisesalen ble regjert av tidligere fangevoktere. De hadde skulderputer så vidstrakte at de måtte gå sidelengs gjennom dørene. Vi fikk ikke ta med oss kaffe fra baren inn i spisesalen, vi fikk heller ikke ta med oss kake inn i baren. Resultatet ble at vi oppførte oss som trassige småunger, vi lurte kaker unna fangevokterne, og snek oss inn i baren med dem. Vi fikk forrett hver dag. Det var mat som minnet om den maten som var i ei kokebok mamma hadde. Uthulte tomater fylt med kokte erter i majones, og tilsvarende.På hotellet var det ikke stort å gjøre, vi voksne satt i baren om kveldene, men vi oppførte oss! Å ja da!

En dag var vi på busstur innover i landet.  Blant annet var vi på et gammelt slott en eller annen plass i Tsjekkia. Husker ikke navnet. Det jeg husker, og det husker jeg godt, er lukta i jaktrommet. Der luktet det dyr, og møllkuler, og jeg fikk astmaanfall. På veggene var det tett i tett med jakttrofeer, som det heter. Dyrehoder.

Nå er det største mote med hode på veggen. Men nå er det falske hoder det gjelder. De kan være i papp, de kan være strikket, i betong, plysj, hva som helst. Egentlig en ganske artig mote. Se nedenfor, og fra Pinterestsida mi om faux taxidermy (fantastisk ord på engelsk, er det ikke?)

Andre har også laget blogginnlegg om hoder på veggen, se for eksempel her og her

Dyrehode fra etsyElg i gaffateip


Nesehorn i pappEnhjørning fra Tamar Mogendorg

2 kommentarer:

Jeg blir veldig glad for kommentarer!