lørdag 4. juni 2011

Jeg vil mye heller spille fiolin


Jeg vil mye heller spille fiolin, sang Kåre Ørnung, i duetten han hadd med Arve Tellefsen, da de to hadde en gjesteopptreden i Bakklandet Bassangforening.Ørnung akkopagnerte Tellefsen på piano. Dette er lenge siden, folkens. Bare vi som trekker litt på årene husker. Men  poenget mitt er, å, jeg skulle ønske jeg hadde kunstneriske talenter. Det hadde passet meg. Men jeg er blank! Jeg kan ikke tegne. Jeg kan ikke male. Jeg greier ikke en gang å sette opp blomster så det ser sånn noenlunde ut. Hvis jeg hadde vært en kunstner, ville jeg ha gjort noe med de to  bildene her for eksempel. Utrolig fasinerende mønster.

 Men ok, jeg er ikke verst til å skrive. Og da må jeg i alle fall gjøre det skikkelig. I går slumset jeg alt for mye, da jeg skrev om Torgkona. Innlegget ble for langt, og det ble respektløst skrevet. Så nå har jeg skrevet det opp igjen, med færre ord og større respekt. Fra nå av kommer jeg til å skrive et lite engels sammendrag, slik at utenlandske venner også kan få med seg litt.

I would rather play the violin, sang Kåre Ørnung. He was a pianoplayer. I would love to be an artist. It would have suited me. But no talent whatsoever! I cannot draw, I cannot paint, I cannot even make a proper flower arrangment. If I had been an artist, I would have done something with the two  photos above. Very facinating patterns. But ok, I am not a bad writer. So I have to do this properly. And yesterday, I was slumsy. My post was too long, and written without respect. So I have rewritten it.

5 kommentarer:

 1. Lise, jeg likte den første gang og jeg liker den igjen : )
  morsomt at du tar det på engelsk og
  en venn spurte meg : hvorfor i all verden blogger du?
  derfor : )

  SvarSlett
 2. Kunst er så mangt.
  Man vil vel ofte helst kunne gjøre det man ikke kan.
  Du kan mye, bl.a. SE, det viser bildene dine.
  Da vi skulle male etter modell på Kunstskolen, sa læreren: "Hvis du lurer på hvordan det skal være, så bare se etter!"
  Å se etter hvordan ting er, må man også gjøre for å kunne uttrykke seg skriftlig. Få sagt det.
  Det gjør du! :)

  SvarSlett
 3. Hei kjære du, håper du ikke blir bare "perfekt" i bloggen din heretter :) Du er kjempeflink til å skrive, skriving er også en kunstart. Tegning kan læres. Den beste pedagogen jeg kjenner i landet på det omerådet bor like bak Dragvoll og heter Bjørn Sverrbo. Er dette eukaluptustre? Du kan jo laste ned Photoshop, og redigere bidene der - da blir de kjapt "kunstverk" :) God lørdag Lise :)

  SvarSlett
 4. Takk til dere alle! Nei, jeg skal ikke bli perfekt! Det gidder jeg ikke, om jeg hadde hatt talent til deg. Ja, tegning kan læres, men du må ha et slags grunntalent. Det mangler. Jeg ser, men jeg får det ikke frem.Så dere som kan det, får holde på med det! Men jeg har tenkt på å prøve meg på photoshop. Var i ferd med å laste ned en prøve i går.

  Jeg tror det var eucalyptus, men er ikke sikker. Det stod nede ved båtanløpet til en av de utallige byene langs Comosjøen

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!