søndag 19. juni 2011

Nå er det min tur til å vise peonene mine

Det er litt urettferdig dette her! Dere som bor på Østlandet er først ute med alt. Det er uker for ikke å si måneder siden dere viste peonene deres. Nå så jeg til og med at noen var lei av det! Ærlig talt, nå er det min tur, dere får fint se på mine også!

Og forresten, det er ikke hvilke som helst peoner dette her! Det er mormorpeoner. Ja, de heter vel noe helt annet, jeg har aldri brydd meg om å finne ut hva, for det er mormorpeoner det er. Det året vi bygde her, det er 23 år siden. Da var vi i Namdalen og besøkte mormor, og tante og onkel. Mormor var på aldersheimen, men tante gikk ut i hagen og tok opp knoller av mormor sine peoner. Vi satte dem ned der det var litt matjord, og allerede neste år blomstret de. Jeg har delt plantene, så nå har vi tre. Et år talte jeg seksti blomster på ei plante. Det er ikke så bra nå, men de er likevel trofaste. Mormor og morfar hadde så fin hage. Morfar hadde plantet epletrær, men det var ikke hvert år det ble noe særlig, det er nok litt for langt nord antakelig. Og så var det ripsbusker, og all slags hageblomster, og sølvbusk. Den fikk vi også en plante av, og den trives godt her. B. liker ikke duften av den, men det gjør jeg! Det lukter sterkt og intenst mormorhage.
This is not fair! Those who live in souther Norway have showed their peonies for weeks, and even months, and are already fed up with photos of peonies. But I want to show mine as well. And this is by no means ordinary peonies, it is grandmapeonies. In 1988, when we had moved to our new house, we were at my grandma's, and got some peonies to put down in our garden. They have liked it here, and are still showing off a lot of red flowers.

8 kommentarer:

 1. Vakre momorpeoner! :) (Fin historie bak blomstene, gjør blomstene enda mer verdt!) Klart du må vise dine også :)
  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Helt nydelige blomster, så heldig du er som kan nyte synet av disse framover. Måtte jo smile av innledningen din :) Selv om jeg bor noen timer sør for deg, hadde jeg også hagen full av snø når de andre viste årets vakre blomster fra hagen :) Blomstene dine bærer en koselig historie

  SvarSlett
 3. disse er noe vakre peoner Lise! og fint når ting -eller blomster har en historie bak dem. det gjør dem spesielle : )

  SvarSlett
 4. Herlige peoner! Jeg får aldri nok av dem.
  Siden det regner en del her om dagen, faller alle peonene til bakken. Derfor klipper og klipper jeg alle som springer ut og setter i vaser og deler ut.
  Jeg har plantet en peonhekk mot veien. Det er perfekt der hvor det blir mye brøytesnø om vinteren.

  SvarSlett
 5. Vakre blomster! Og fin mormorhistorie. Takk for kommentar. Stemmer at det sto antikvariat, lo litt av det. Men folk "slenger" jo ofte ut begreper uten å tenke på hva det egenlig betyr. Kan jo også være en glipp fra journalisten.

  SvarSlett
 6. Hei :) Så hyggelig at du vil handle av meg! Nå skal jeg pakke bort PC og stormrydde, datteren i huset her får snart sitt første hjemmebesøk av sin første guttevenn - og huset er ikke i godkjent tilstand!! vi blogges :)

  SvarSlett
 7. Nydelige peoner, eller bonderoser, som de heter her i dalstroka innafor.
  Og bare for å innrømme det - her er ikke peonene i nærheten av å springe ut enda. Hm. Grvmdkfmpafp.
  Vi var en svipptur til Norheimsund i pinsen, og der var det Flammentanz i blomst. Hæ!!!
  Nei, det er noen av oss som må vente til høsten for å være først med naturens luner - om det nå er særlig stas å blogge om de første tegnene på frost........
  Uuups, vekk med høsten, først kommer en lang og varm sommer! Liv

  SvarSlett
 8. Det var sannelig noen fine peoner! Og en fin historie også. Min farmor hadde en helt fantastisk hage, og da huset ble solgt, hentet mine foreldre syrinbuskene - og med på lasset kom mynte, i mengder. De har spredt seg godt utover hagen, og farmor blir ikke glemt med det første.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer!